Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
EN HALV METER SNØ: Allerede 3. desember kan Ola Bolstad på Budor kjøre i gang skitrekkene. Han har i løpet av sine sju år på Budor aldri før kunnet åpne alpinbakken så tidlig. Bildet ble tatt torsdag. FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Rekordtidlig åpning av alpinanlegget
De siste årene har lite snø og mildvær stukket kjepper i hjulene for Budor. I år åpner skitrekket allerede neste helg.

Publisert: 27.nov.2016 14:37
Oppdatert: 27.nov.2016 14:46

I Løten sentrum er det bart, og også et godt stykke oppover langs Budorvegen er det lite som vitner om vinter. Men på Budor er det allerede nok snø til at alpinanlegget kan åpne, en halv meter. Nå venter Ola Bolstad i Budor sport og fritid bare på flere kuldegrader, sånn at bekkene fryser.

– Med 99 prosent sikkerhet kan vi si at vi åpner til helgen. Vi har en halv meter med snø allerede, sier Bolstad.

I fjor kunne ikke skitrekket åpne før så sent som 16. januar, noe de selvfølgelig tapte store pengesummer på.

–At vi kan åpne allerede nå, er veldig positivt. Det er min sjuende sesong på Budor, og i løpet av den tiden jeg har vært her, har vi aldri kunnet åpne så tidlig. Det vanlige er å åpne helgen før jul, sier Bolstad.

HAR DET TRAVELT OG FINT

Om ikke værgudene skulle spille Bolstad og resten av staben på Budor et skikkelig puss, blir det fart i begge skitrekkene og båndet i barnebakken fra og med 3. desember. Kjelkebakken er muligens ikke klar riktig ennå, og det er foreløpig for lite snø til å kunne bygge store hopp. Allerede 2. november ble begynte kjøringen av skiløyper på Budor. Maskiner er ute i løypene hver dag.

Bolstad forteller at trøkket på Budor er stort om dagen. Hele denne uka skal 80–90 elever fra fire toppidrettsgymnas trene på Budor. Når de reiser hjem fredag, kommer 50 mann fra Østfold skikrets.

– Det er riktig travelt nå. Og det er bra. Det skjer mye positivt, sier Bolstad.

– Og mye av det er værstyrt ...

JULEMARKED TIL HELGEN

Lørdag 3. desember, samme dag som alpinbakken åpner, blir det julemarked på Budor. Arrangørene lover tradisjonell norsk julestemning. På julemarkedet blir det salg av bakst, juletrær, nek og håndverksprodukter, og det blir mulighet for selvhogst av juletre. Dette er femte gang Budor arrangerer julemarked, og flere av utstillerne har vært med samtlige år.

Risse, Budors egen maskot, gjør klar til Risseløype for barna i Koiedalen og rundt skitrekket. Budor Gjestegård er åpen, og det blir mulighet for å grille medbrakt mat eller bare varme seg i lavvoen ved skitrekket.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat