Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
SNURRER HJULET: Eirik Johansen (f.v.) fra 5.-klasse, 6.-klassingene Jørgen Haraldsen og Anneli Velle Opsahl og Kristin Toven fra FAU har lett fram lykkehjulet. Det er heldigvis fortsatt en stund til Lund-dagen, for det er mye som skal ordnes.BEGGE FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Samler inn til leirskole
Foreldrene blir bedre kjent, barna får vise fram skolen sin, og leirskolekontoen til FAU fylles opp. Lund-dagen er vinn-vinn, synes 11-åringene Jørgen, Anneli og Eirik.

Publisert: 07.mar.2017 17:22
Oppdatert: 07.mar.2017 17:42

– Hvis vi bare skal sitte og se i en bok, er det ikke så gøy på skolen. Vi må ha det sosialt også. Sånn er det sikkert for foreldrene også. Det er fint at de kan møtes et annet sted enn bare på foreldremøter, sier Jørgen Haraldsen (11), 6.-klassing på Lund.

Lørdag 25. mars har han, Eirik Johansen (snart 11), Anneli Velle Opsahl (11), Kristin Toven i FAU og andre store og små tilknyttet Lund skole satt av til Lund-dagen. Hvert klassetrinn har ansvar for sine aktiviteter. Ansiktsmaling, lykkehjul, lotteri, ridning, melkespannholding og muligens også konebæring er blant aktivitetene som står på det rikholdige programmet. I tillegg blir det både kafé i gymsalen og auksjon.

LYDANLEGG OG LEIRSKOLE

Selv om Lund-dagen skal være en hyggelig dag der folk som sokner til skolen kan bli bedre kjent, er målet først og fremst å tjene penger. I fjor arrangerte de Lund-dag for første gang etter mange års opphold, og da gikk pengene, 43.000 kroner, til lydanlegg i gymsalen. I år skal det spares til leirskole. Jørgen og Anneli satser på å slå fjorårets rekord.

– Ja, det må vi prøve å slå. Det skal vi greie, sier Jørgen.

– Hvordan da?

– Barnas sjarm! svarer Anneli.

Etter en opprydning på skolen kunne de i fjor auksjonere bort en del gamle plansjer og kart. FAU har i år henvendt seg til foreldrene med spørsmål om noen godbiter. Skulle noen ha noe på lager, er det fortsatt bare å melde fra til FAU.

DET BLIR FOR MYE LODDSALG

Toven i FAU forteller at de har valgt å bruke inntektene fra Lund-dagen på leirskoleopphold i år for å dempe innsamlingsbehovet i forbindelse med andre arrangement. Finansiering av leirskole har gjerne vært tema hver gang foreldrene har vært samlet, og Toven sier at de heller setter alle kluter til på Lund-dagen, så kan de droppe loddsalg på andre arrangement.

Hun presiserer at Lund-dagen ikke bare er folk dem som hører til skolen og Brenneriroa, men at arrangementet er åpent for alle. Men det er Lund det handler om.

– Detter er en kjempefin dag for Lund, synes jeg. Folk kan få oppleve hvordan Lund er – hvor mye fint man kan få ut av Lund. Samtidig tjener vi penger, sier Jørgen og beskriver en vinn-vinn-situasjon.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke