Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Her boltrer smårollingene seg i det gamle ungdomshuset
Med litt enkel oppussing og en oppgradering av uteområdet er Sentralen forvandlet fra ungdomshus til barnehage.

Publisert: 18.okt.2016 10:05
Oppdatert: 18.okt.2016 10:21

Kongla, som Sentralen-avdelingen heter, er en satellittavdeling under Skøienhagan barnehage. Foreløpig har seks små barn fra null til tre år plass her. Utover høsten kommer det tre til.

Mandag kom de større barna fra Skøienhagan barnehage på innvielsesfest for å se hvor fint de minste har fått det.

– Det er fint her. Men vi har litt mere leker i barnehagen vår, sier Thea Nybø (4) og Adrian Rustaden Vinar (5) fra toppen av det bitte lille klatrestativet.

Politikerne i Løten måtte kaste seg rundt da det i sommer ble klart at ni barn ville stå uten barnehageplass ved skolestart. Det ble bestemt at Sentralen skulle forvandles fra ungdomshus til barnehageavdeling. På Kongla har det vært full fart siden midten av september, men først på mandag ble barnehageavdelingen formelt åpnet med ordførerbesøk og marsipankake.

SAMARBEID MED SKØIENHAGAN

Ingrid Bjørnstad er styrer for Skøienhagan, og dermed også for avdeling Kongla.

– Jeg må berømme alle som har stått på for at vi skulle få til dette. Lokalene fungerer veldig bra, sier Bjørnstad.

Førsteetasjen er godkjent for å drive barnehage. Der har de fått på plass tilpassede møbler, stellerom og blant annet sikret trapper. Utendørs er området gjerdet inn, de har fått sandkasse, huskestativ og et lite klatrestativ.

– Det er blitt et veldig bra bygg og uteområde, sier Bjørnstad.

Hun forteller at moderbarnehagen Skøienhagan og Sentralen-avdelingen skal ha en del samarbeid. Det hender de går på besøk til hverandre, de skal feire Lucia sammen. Men de må ta det skritt for skritt, for nå i begynnelsen har de vært i innkjøringsfasen.

politikerne var enige

Ordfører Bente Elin Lilleøkseth, rådmann Tollef Imsdalen og kommunalsjef Inger Torun Holmgren var blant dem som hadde tatt turen til den offisielle barnehageåpningen mandag. Ordføreren klippet snor på høytidelig vis, godt hjulpet av en flokk småtasser. I første omgang er det tenkt at Sentralen skal være barnehage i to år mens barnehagesituasjonen i Løten utredes videre.

– Prosessen for å få på plass barnehage her var veldig rask. Vi klarte ikke å åpne til 15. august på grunn av en forsinka leverandør, men resten har gått etter planen, sier Lilleøkseth.

Hun synes det er fint å se at Sentralen, som tidligere har huset eldre ungdom, nå kan brukes til de yngste.

– Det er viktig for oss å ha god barnehagedekning. Det er med på å gjøre Løten til en attraktiv kommune å bo i for småbarnsfamilier, sier Lilleøkseth.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke