Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Ser lys i enden av tunnelen for meieriet
Etter flere år med mye fram og tilbake kan det endelig løse seg for meieri-utbygger Børre Johnstad.

Publisert: 01.jun.2018 17:05
Oppdatert: 01.jun.2018 17:21

Fredag var utbygger Børre Johnstad, Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth og stortingsrepresentantene Tor André Johnsen (Frp) og Kristian Tonning Riise (H) i møte hos Bane Nor i Oslo. Bakgrunnen var den lange listen med krav Bane Nor stiller i forbindelse med den planlagte ombyggingen.

Etter møtet var det en oppstemt Løten-delegasjon HA snakket med på telefon. Resultatet av det halvannen time lange møtet er at kravene fra Bane Nor er redusert til at utbygger må engasjere et konsulentfirma, som skal lage en rapport om hva en eventuell elektrifisering av Rørosbanen vil bety for meieriet med tanke på stråling.

Rapporten skal leveres Bane Nor, og deretter er det bare å vente på klarsignal, ifølge Johnsen og Johnstad.

– Nå er det bare ett punkt som står igjen: Strålestyrken skal dokumenteres. Det var bra å møtes ansikt til ansikt. Vi fikk ryddet opp i flere ting. Tre års kamp har forhåpentlig kommet til vegs ende, sier Johnstad.

håper på rask løsning

Også Løten-ordfører Lilleøkseth kan rapportere om «sommer og smil i oslobyen». Hun beskriver møtet som veldig godt, og håper at de nå kan komme til en løsning for Løtens praktbygning.

– Min oppfatning er at dette lar seg løse i løpet av kort tid, og at vi snart kan se lys i vinduene og glade beboere i Løten meieri, sier Lilleøkseth.

omkamp i 13. time

Stortingsrepresentant Tor André Johnsen forteller at Løten meieri er den saken han har jobbet aller mest med i sin tid på Stortinget, i tillegg til E16-utbyggingen.

– Jeg er både overrasket og skuffet over at vi måtte gå en ny runde med meieriet. Jeg synes det er merkelig med en omkamp nå i ikke 12., men 13. time. I løpet av vinteren har jeg vært i møter med alle mulige personer som kan ha innvirkning på saken. Nå håper jeg vi skal løse saken for andre gang. Det er to muligheter: Enten må utbygger få til en løsning sammen med Bane Nor, eller så må det til en ren politisk overstyring igjen, sa Johnsen til HA før han gikk i møte med Bane Nor fredag.

Etter at møtet var ferdig, var det en langt mer oppstemt stortingsrepresentant som ringte HA. Nå håper Johnsen og Johnstad at resten av saksbehandlingen går på skinner, og at Bane Nor kan gi klarsignal før sommerferien.

– Børre var så fornøyd etter møtet at han tillot seg en klem av samfunnskontakten i Bane Nor. Når utbygger er fornøyd, er jeg fornøyd. Jeg anser saken som avsluttet nå, sa Johnsen til HA etter møtet.

– MEIERIET HADDE RAMLA NED

Utbygger Johnstad, som selv har vært i møter på Stortinget flere ganger i forbindelse med saken, roser Johnsens utrettelige arbeid.

– Uten Johnsen hadde meieriet ramla ned. Det er viktig med politikere som tør, og som står på. I dag gikk det tre andre politikere på én Johnsen, sier Johnstad.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke