Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
øver på musikal: Sjuendeklassingene på Ådalsbruk er godt i gang med å pugge replikker. På bildet er Benjamin Hagen Austeng (foran f.v.), Tonje Pettersen Bjørtomt, Synne Hagen Evensen, Malene Bjørnerud Jensen og Kaia-Sofie Berg Østgård. Elevene på midre rekke heter Vår-Beathe Austeng Kurseth (f.v.) Mia Lødemel Engen, Espen Kristoffer Johansen, Kaja Syringen, Rebekka Arvesen, Kaia Lundby Sigvartsen, Ayla Brendlien Urbanski og Josefine Lindstad. Bak står Ole Johan Fallet Torp (t.v.) og Paulos Souvlos.FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Setter opp Grease
Sandy er fra Bærum, stranda er Haverbekkvika, og handlingen foregår på Ådalsbruk skole når sjuendeklassingene setter opp musikalen Grease.

Publisert: 03.feb.2017 17:42
Oppdatert: 03.feb.2017 17:52

I musikktimene har sjuendeklassingene på Ådalsbruk skole et spennende prosjekt på gang. De er i full sving med å pugge replikker og lære seg sangene fra musikalen Grease. Før sommeren skal resultatet vises for resten av skolen, og de skal spille forestillingen for familie på sommeravslutning.

Kaia Lundby Sigvartsen (13) og Benjamin Hagen Austeng (12) spiller hovedrollene som Sandy og Danny. De synes det er ordentlig artig å jobbe med musikal, og bittelitt nervepirrende.

– Det er litt skummelt, kan man si, men det er veldig gøy også, synes Benjamin.

I en musikal skal naturlig nok synges en del, og der har Benjamin en jobb å gjøre, forteller han.

– Jeg har ikke sangstemme. Men jeg må jo prøve å få det til å bli bedre, da! Synge med magen, forklarer han.

GRUER SEG TIL FLAU REPLIKK

Kaia har spilt i Tor Karseth-forestillingene Arbesdaer, Unga på Løkja og Lussi, og hun bare gleder seg til å stå foran resten av skolen som Sandy. Men Sandy er ganske ulik henne selv, kan 13-åringen fortelle:

– Hun er veldig stille og forsiktig. Jeg er ikke helt sånn ...

Benjamin og rollefiguren Danny er visst heller ikke helt like. Benjamin gruer seg spesielt til én replikk:

– Når de er på bilkino, skal jeg si at «nå må Sandy og jeg ha 15 minutter alene». Det blir litt flaut å si det foran foreldrene hennes og foreldrene mine, sier Benjamin, som satser på at publikum skjønner at det bare er skuespill.

STOLT MUSIKKLÆRER

Anneli Kristiansen er musikklærer for alle klassetrinn på Ådalsbruk. De første årene går det mye i rytmer, i fjerdeklasse kommer blokkfløyta inn i bildet, så får de prøve seg blant annet på ukulele, før barneskolens musikkundervisning, for første gang i år, rundes av med musikaloppsetning i sjuendeklasse.

– Jeg syntes vi burde avslutte med noe større, sier Kristiansen.

Hun fant fram til Grease, for den syntes hun passet klassa. Dessuten var musikklæreren selv med og satte opp Grease da hun gikk i tiendeklasse.

– Jeg har ikke gjort noe sånn før med elever, så jeg var spent. Men de er kjempeflinke, motiverte og jobber godt sammen, sier læreren.

Før jul tjuvstartet de arbeidet med å se Grease på film, og de hadde dramaøvelser.

– Da var utfordringen å gå ut på gulvet og kanskje dumme seg ut. Først var det mange som sa de ikke ville, men da de fikk prøvd litt, ville alle på scenen, forteller Kristiansen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke