buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
OPP I HØYDEN: Sondre Stensvehagen Svenkerud (10) (oppe fra venstre), Eirik Johansen (10), Sander Aaseth (11) og Magnus Stråbø Johansen (10) tester klatreferdighetene. Jørgen Haraldsen (11) henger og dingler, og i nettet har Adrian Kristiansen (7) og Åste Andrea Holvik (8) klatret opp.
 
Skolegården ble ny
Uteområdet på Lund skole er rustet opp for 190.000 kroner. – Det er blitt så fint at det er synd jeg bare har ett og et halvt år igjen her, sier 6.-klassing Sander Aaseth.

Publisert: 03.okt.2016 09:45
Oppdatert: 03.okt.2016 09:46

Med høytidelig klipping av sperrebånd og bløtkake ble åpningen av det nye klatrestativet på Lund feiret i går. Det er prikken over i-en for den nye skolegården.

Høsten 2014 bestemte formannskapet at Lund skole skulle få 100.000 kroner til å ruste opp uteområdet. Skolen søkte om spillemidler og fikk ytterligere 90.000 kroner. Nå er pengene brukt opp, og i skolegården har de fått kinahuske, en rekke ulike småapparater, hinderløype og klatrestativ.

– Jeg føler at det er blitt en mye bedre skole nå. Det er blitt mye finere og morsommere her med alle lekeapparatene, sier Jørgen Haraldsen (11) mens han og en gjeng med venner slynger seg rundt i klatrestativet.

KUNNE FÅTT MYE SMÅGODT

Alle elevene var samlet i skolegården for å markere åpningen av klatrestativet i går. Rektor Anne Berit Fjeldseth fortalte om julegaven skolen fikk i 2014.

– Rett før jul i 2014 var det en journalist fra HA som kom løpende inn på kontoret mitt og fortalte at formannskapet hadde bestemt at vi skulle få 100.000 kroner til lekeapparater, fortalte hun den lydhøre forsamlingen.

– Så er det sånn at når man skal kjøpe smågodt eller leker, får man veldig mye for 100.000. Men man får ikke så mye til en skolegård. Så da fikk vi 90.000 kroner i spillemidler i tillegg, og da kunne vi få en del, fortalte Fjeldseth.

Noen foreldre har jobbet mye dugnad for å få rustet opp uteområdet. I tillegg har vaktmester Frank Engebakken gjort en kjempejobb.

VIL IKKE SLUTTE PÅ LUND

Da arbeidet med å oppgradere skolegården startet, ble alle elvene satt i sving med å tegne forslag til hvordan uteområdet kunne bli klassevis. Elevrådet kåret det som da var førsteklasse sin presentasjon til den fineste. To av dem som den gangen gikk i førsteklasse, er Åste Andrea Holvik (8) og Adrian Kristiansen (7). De fikk den høytidelige oppgaven å klippe snor, eller rettere sagt sperrebånd.

– Jeg synes det er blitt fint. Det ble mye bedre, sier Åste, som forteller at hele klassen vant en dag på Lekeland for forslaget sitt til hvordan skolegården kunne se ut.

Mens Åste får mange år i den fine skolegården, synes Sander Aaseth (11) og guttene i 6.-klasse det er synd at de har så lite tid igjen på Lund.

– De får søke om å få gå her et år til, da, sier rektor spøkefullt.

– Nei, jeg tenker nok de er klare for ungdomsskolen når vi kommer så langt, men det er hyggelig at de synes det er blitt så fint her, sier rektor, som nå drømmer om et stort klatrenett.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat