Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
stor endring: Lensmann Jan Kampenhøy i Løten sier trafikksituasjonen blant bygdas unge er blitt mye bedre. Selv er han stadig til stede når motorinteresserte ungdommer samles.FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Slutt på burne-spor og trafikkbråk
For noen år siden mottok lensmannen stadig klager på unge sjåførers oppførsel. Nå er det mye mindre stygg kjøring, og burnesporene i asfalten er så godt som borte.

Publisert: 20.okt.2016 18:56
Oppdatert: 20.okt.2016 19:42

For noen få år siden var det mye støy rundt trafikksituasjonen i Løten. Blant bygdas yngre sjåfører var det mye stygg kjøring, burning og uønsket atferd. Flere tiltak ble satt i gang, som blant annet prosjektet Trafikklykke. Lensmann Jan Kampenhøy er fornøyd med hvordan situasjonen har bedret seg gjennom flere år med målrettet arbeid.

– Det har skjedd en stor endring i trafikkbildet i Løten. Det er helt unntaksvis at vi mottar klager på kjøring og trafikkatferd nå. Før var det jevnt og trutt. Og det er merkbart færre burnespor i asfalten, sier Kampenhøy.

DE UNGE SKAL BLI HØRT

Ett av målene med Trafikklykke var at unge bil- og motorinteresserte skulle bli hørt og tatt på alvor. Blant annet ble det dratt i gang glattkjøringskvelder på bana i Moelv. Selve Trafikklykke-prosjektet er avsluttet, men kommunen har valgt å videreføre deler av det.

– I løpet av fjoråret dabbet interessen for glattkjøring i Moelv av. Vi spurte ungdommene hva de ønsket, og de ønsket et sted å samles. Sånn ble det treffkveld på Motormuseet annenhver tirsdag, sier Kampenhøy.

Temaet på kveldstreffene varierer. Viltnemnda har vært innom for å snakke om hva man skal gjøre om man kjører på et dyr, og Vegvesenet har snakket om ombygging av bil, for å nevne noe. Mellom 15 og 20 ungdommer har vært på plass hver gang. Treffene arrangeres i samarbeid mellom Kommunen, politiet, Trygg Trafikk og Statens vegvesen.

For de yngre motorinteresserte er Mopedbua nylig åpnet, som et tilbud under Ungdommens hus. Der møtes de for å mekke og ha det moro. Målet var å fange opp dem som raser rundt på moped.

– Det jeg som politi synes er bra, er at ungdommene får en møteplass, og vi får en arena hvor vi treffer dem. Da møter vi dem ikke bare ute i trafikken når de har gjort noe galt. Vi har fått en veldig bra dialog gjennom å ha disse møteplassene. Vi får inn dette med holdninger i trafikken på en veldig bra måte.

BA FOLKET OM RÅD

I fjor arrangerte Løten kommune og politiet i samarbeid med Trygg Trafikk og Statens vegvesen åpne møter i alle skolekretsene i Løten. Der fikk unge og gamle være med på idédugnad. Målet var å gjøre trafikken tryggere.

– Det kom inn kjempemange gode forslag, som har gitt gode resultater. De fleste skolene fikk nedsatt fartsgrense, og ved flere skoler ble det etablert fartshumper etter disse møtene, sier Kampenhøy.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat