Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Snart skinner solen
Lite visste Edvard Munch om at det var skisser til en ny lekeplass han lagde da han malte «Solen» tidlig på 1900-tallet.

Publisert: 03.okt.2016 10:07
Oppdatert: 04.okt.2016 12:42

«En lekeplass i Munchs ånd» var utgangspunktet da Løten Rotary i samarbeid med Løten kommune begynte å planlegge ny lekeplass i Løten sentrum. Verken «Syk pike» eller «Madonna» passet spesielt godt som utgangspunkt, så valget falt på Munch-maleriet «Solen». Og nå, i løpet av få uker, vil solen skinne konstant på torget i Løten sentrum.

Ingvill Sveen er landskapsarkitekt og jobber på arealplanavdelingen i Hamar kommune. Det er hun som har tegnet og prosjektert lekeplassen.

– Det er morsomt at folk er så positive og synes det blir fint, sier Ingvill Sveen, som gleder seg til ferdigstilling og åpningsfest.

SPYTTET INN MILLIONER

Løten Rotary har vært primus motor for prosjektet. Utgangspunktet for lekeplassen var at Rotary fikk 1 million kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til et prosjekt for barn og unge. Dette er nå fire år siden. Løten kommune spyttet inn 1,8 millioner kroner for å få realisert planene etter et kommunestyrevedtak i mai.

Med seg på laget har de hatt M. Dobloug, C-H prosjekt og Schjølberg & Tombre, folk det har vært en drøm å samarbeide med, ifølge Sveen.

I sommer begynte byggingen. Egentlig skulle lekeplassen stå ferdig til Pultost og akevittdagene, men slik gikk det ikke. Nå håper Løten Rotary ved Per Steinar Skjølås og Bjørn Sætren å kunne åpne lekeplassen i begynnelsen av oktober.

– Nå driver vi i avslutningsfasen. Vi håper å kunne åpne lekeplassen senest 10. oktober, sier Skjølås.

ET BARNEVENNLIG TURMÅL

En av grunnene til at det har tatt litt ekstra tid, er at de venter på en svær huske fra fabrikken. At den ikke ble levert til tiden, har ført til at også andre deler av prosjektet er blitt noe utsatt. Men ferdig skal det bli, og da blir det fint.

– Jeg tror det blir et kjempefint sted. Vi får litt av Munchs identitet i sentrum, sier Skjølås.

Bjørn Sætren tror den nye lekeplassen kommer til å bli et fint samlingssted. Han påpeker at flere av Løtens barnehager har gangavstand til torget, og tror den nye plassen kan bli et fint, lite turmål for dem.

Ingvill Sveen, hjemflyttet løtensokning, var slett ikke noe tilfeldig valg for karene i Rotary. Hun har tidligere jobbet sammen med Per Steinar Skjølås, og de kom i prat om lekeplassen i Løten i lunsjen på rådhuset. Sveen sier at det har vært et morsomt prosjekt å være med på.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke