Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
SÅ SEG RUNDT: Stortingsrepresentant Tor AndrÈ Johnsen (Frp) (f.v.), Helle Jordbræk (Løten Frp), statssekretær Lars Andreas Lunde (H) i Klima- og miljødepartementet og ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) var på befaring på Ånestad.FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Snur og sier ja til butikk på Ånestad
Klima- og miljødepartementet har ombestemt seg. Etter en ekstra befaring på Ånestad gir de klarsignal for næringsområder på begge sider av riksvegen og dagligvarebutikk.

Publisert: 20.jan.2017 10:26
Oppdatert: 20.jan.2017 11:01

Tidligere denne uken var statssekretær Lars Andreas Lunde (H) i Klima- og miljødepartementet selv på befaring på Ånestad. Flere ganger, og senest forrige uke, har nemlig departementet i brevs form støttet opp om Fylkesmannen og Statens vegvesens innsigelser og sagt nei til dagligvarebutikk. Men statssekretæren, som hadde forsøkt å trekke tilbake det siste nei-brevet brevet, ville se området selv. Og Lunde ble tydeligvis så overbevist av grunneiere og lokalpolitikere at departementet nå har snudd i saken.

STILTE MED EGET KART

«Opplysninger vi fikk i møtet i Løten, gjør at Klima- og miljødepartementets avveining i saken har endret seg noe», står det i brevet.

Under møtet på Ånestad stilte grunneier Børre Johnstad med kart for å illustrere hvordan omleggingen av riksvegen kan påvirke handelen i Løten sentrum. Ett av Johnstad og stortingsrepresentant Tor André Johnsens (Frp) argumenter er at en matvarebutikk på Ånestad ikke vil føre til økt biltrafikk, fordi det i all hovedsak vil være bilister som allerede kjører forbi Ånestad, som vil stoppe der for å handle.

«Etter en helhetlig vurdering har Klima- og miljødepartementet komet til at departementet anbefaler at innsigelsen til N1 ikke tas til følge. I vurderingen legger departementet særlig vekt på at den planlagte veiutbyggingen som medfører at riksveien ikke lenger vil gå gjennom Løten sentrum, samt at detaljhandelen nå er begrenset til 2.000 m2», skriver departementet.

Videre skal Samferdselsdepartementet si sin mening, før de to uttalelsene sendes til Kommunaldepartementet, som har siste ord i saken.

ORDFØREREN ER FORNØYD

Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) er glad for den nye vurderingen. Hun var selv med på befaringen tidligere denne uken.

– Dette er veldig bra. To kommunestyrer har fulgt denne saken, og i april vedtok kommunestyret enstemmig ønske om å bygge ut på Ånestad, sier Lilleøkseth.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat