17. sep
NY VEG: Slik blir det når nye riksveg 3/25, her markert i rødt, kommer på plass. Det lilla viser Ånestad, der det skal bli næringsvirksomhet på begge sider av vegen. Børre Johnstad er grunneier på nordsiden, Martin Skramstad på sørsiden. Kartet er hentet fra Løten kommunes arealplan. KART: KARTVERKET
 
Snuser på Ånestad
Både Norgesgruppen og Coop er interessert i å etablere seg med dagligvarebutikk på Ånestad.

Publisert: 03.apr.2017 17:51
Oppdatert: 04.apr.2017 07:48

Fredag kom den endelige avgjørelsen: Grunneier Børre Johnstad får, etter en ti år lang kamp, lov til å bygge dagligvareforretning på Ånestad. Både Norgesgruppen og Coop har vært i kontakt med Johnstad flere ganger tidligere, for begge har ønsket å etablere seg på Ånestad. Ønsket står ved lag.

– Vi har flere kontrakter med Johnstad fra tidligere, og vi har diskutert Ånestad i mange år, sier Rolf Sandaker, regiondirektør i Norgesgruppen.

Avgjørelsen om at Johnstad får bygge butikk på nordsiden av den nye vegen, er fersk. Derfor finnes det foreløpig ingen tegninger eller konkrete planer.

Også Coop snuser på Ånestad.

– Ånestad kan være et interessant etableringspunkt for oss, sier Olav Rønningen, administrerende direktør i Coop Innlandet.

vil ikke flytte fra sentrum

I Kommunal- og moderniseringsdepartementets avgjørelse av butikksaken står det at grunneier Johnstad kan sette spaden i jorda når riksveg 3/25 står ferdig. Johnstad har flere ganger trukket fram at deler av handelen vil forsvinne ut fra Løten sentrum når trafikken mellom Oslo og Trysil ikke lenger går forbi på dagens riksveg 3, og at det derfor vil være gunstig for kjedene med butikk på Ånestad, der trafikken går. Norgesgruppen har i dag to Kiwi-butikker i Løten sentrum. Sandaker sier at de ikke har noen planer om å flytte en av disse til Ånestad.

– På Ånestad vil det bli en butikk som fanger opp vegtrafikken. Det bor få i dette området, sier Sandaker.

– vi må få summet oss litt

Johnstad bekrefter at han er i dialog med to kjeder, og sier han skal i gang med samtaler med dem raskt.

– Men nå må vi først få summet oss litt. Jeg har hatt en tanke om at dette skulle gå vegen, men den endelige avgjørelsen fikk vi først rett før helgen, sier Johnstad.

Til sammen har han et 33 dekar stort område på nordsiden av vegen, omtalt som N1 i kommunens kart. Johnstad forteller at han nå skal lage en generalplan for dette området.

I tillegg til 2.000 kvadratmeter med detaljvarehandel kan Johnstad tilrettelegge for det som kan omtales som middel plasskrevende varer, som for eksempel kjøleskap eller biler, eller for håndverksbedrifter.

På sørsiden av den nye riksvegen, der Martin Skramstad er grunneier, skal det også etableres næringsvirksomhet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke