Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Sparer penger på sikt
På lang sikt vil aktivitetsplikten være økonomisk fornuftig både for Nav-regnskapet og samfunnsregnskapet. Det sier kommunalsjef Arne Jørstad.

Publisert: 05.jan.2017 18:19
Oppdatert: 05.jan.2017 18:19

Utgiftene til økonomisk sosialhjelp i Løten er høyere enn budsjettrammen gir rom for. I budsjettet for 2017 står det at «det forventes at utbetalingene og antall brukere vil gå noe ned når aktivitetsplikt blir innført».

Kommunalsjef Jørstad tror ikke kommunen vil spare millionbeløp med det første, men at man på lengre sikt vil se en økonomisk effekt.

– På lang sikt vil dette være økonomisk fornuftig både for Nav-regnskapet og for samfunnsregnskapet. Samfunnsøkonomisk er det beste at flest mulig greier seg selv, sier Jørstad.

Hovedmålet med ordningen er at flest mulig skal være selvhjulpne. Kommuner som allerede stiller vilkår i tråd med aktivitetsplikten, kan vise til gode resultater.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke