Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
BLE DYR: Det er fortsatt uvisst hva undergangen til slutt vil ha kostet kommunen.
 
Sprakk med 3,6 millioner
– Om jeg kommer til å akseptere budsjettoverskridelser på 22 prosent framover? Nei! sier Kjell Erik Nordahl (H).

Publisert: 15.mar.2017 21:25
Oppdatert: 15.mar.2017 23:12

Sett bort fra penger til grunnerverv, var den samlede summen Løten kommune skulle bruke på fotgjengerundergangen ved Kilde forutsatt å bli på nesten 17 millioner kroner. Nå har det vist seg at prosjektet er blitt rundt 3,6 millioner kroner dyrere for kommunen, altså en overskridelse på rundt 22 prosent.

HER kan du lese HAs artikkel fra åpningen av undergangen.

Tross de store overskridelsene gikk formannskapet i Løten onsdag inn for å bevilge ytterligere 900.000 kroner til gjenstående arbeider med parkeringsplass på Kilde-siden av Rørosbanen. Hva undergangen til slutt vil ha kostet kommunen når alle tall foreligger, er foreløpig uklart.

VIL FØLGE PENGEBRUKEN

De økonomiske overskridelsene får Høyre-representant Kjell Erik Nordahl til å reagere. Han stemte i sin tid imot prosjektet, fordi han følte at han ikke visste nok om hva det innebar, og at han mente beslutningen var forhastet.

– Når det nå i ettertid viser seg at vi har en overskridelse på 22 prosent, er det for meg mye, sier Nordahl, som varsler at han i framtida vil følge kommunens pengebruk tettere.

– I framtida vil jeg ikke sitte her som folkevalgt og godta så store overskridelser. Jeg har forståelse for at prosjekter kan bli noen hundretusener dyrere, men 22 prosent er mye. Tre millioner kroner er mange penger, sier Nordahl.

Han presiserer at han har tillit til administrasjonen, men at med tre saker om merforbruk i ett og samme formannskapsmøte (lekeplassen i sentrum og gatelys langs Ådalsbrukvegen i tillegg til fotgjengerundergangen), synes han det er grunn til å stille noen spørsmål.

ba om en bedre oversikt

Flere av de folkevalgte kunne fortelle at de hadde klødd seg fælt i hodet da de forsøkte å forstå saksframlegget om økonomien i prosjektet. Det ble ikke spesielt mye klarere etter en redegjørelse fra rådmannen. Senterpartiets Mette Stikholmen ba først om å få saken utsatt for å få se hele regnskapet, men etter en lengre diskusjon landet formannskapet på å ta saken til orientering og bevilge 900.000 kroner. Samtidig ble Marte Larsen Tønseths (Sp) forslag om å få saken tilbake senere med et tydelig prosjektregnskap for hele prosjektperioden vedtatt med seks stemmer mot Arbeiderpartiets tre.

– Jeg føler at denne saken ikke er klar for politisk behandling. Jeg vil ha tilbake saken med et totalbudsjett, og det er fint at vi fikk et godt flertall for det. Et oversiktlig saksframlegg bør få med alle kostnader, sier Tønseth, som sier hun savner et samlet regnskap og et svar det er mulig å sette to streker under.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat