buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Stolpejakt: Mussaab Aljuhmany fra Syria trives godt ute på Stolpejakt. Han har tatt beina fatt og funnet alle 52 stolpene i Løten kommune.
 
Stolpejakt for alle
Stolpejakten har blitt populært i Løten. Over 1200 deltakere har funnet stolper rundt omkring i kommunen. Flyktningtjenesten har tatt i bruk tilbudet og Mussaab Aljuhmany har funnet alle stolpene.

Publisert: 01.okt.2017 08:41
Oppdatert: 01.okt.2017 08:42

Mussaab Aljuhmany fra Syria er blant flyktningene i Løten som har vært på Stolpejakt. Han har funnet alle 52 stolpene. Ivrig viser han fram forskjellige stolper på kartet og bilder på mobilen. Hver stolpe er dokumentert med et bilde og han viser stolt fram bilde av stolpe nr. 52. Den siste stolpen.

–Det var gøy, men stolpe 25 og 37 var vanskelig, sier Mussaaab. Han syklet opp til Budor for å finne stolper, men var uheldig og punkterte på vegen hjem. Det ble en tur på åtte timer. Ute på tur har Mussaab møtt andre stolpejegere og fått øvd seg på å snakke norsk.

Få folk i aktivitet

Bjørn Haastøl hos Flyktningtjenesten i Løten sier at de har benyttet seg av Stolpejakten for å få flyktningene i aktivitet.

–De kommer seg ut i nærmiljøet og blir bedre kjent. Vi er opptatt av å komme ut i frisk luft og Stolpejakt er en av tingene vi har tatt de med på. Det er artig både for voksne og barn, sier han. 15 stykker har vært på jakt i sentrum og Mussaab ble så ivrig at han tok sykkelen til Budor. – Jeg tror han har oppdaget gleden ved å ferdes i naturen, sier Bjørn.

passer for alle

Stolpejakt er et gratis lavterskeltilbud. Stolpene kan registeres via en app eller ved å skrive ned en kode. Flyktningtjenesten anbefaler både skoler og eldreomsorg å benytte seg av tilbudet. Stolpegeneral i Løten, Tore Stenseth, er glad for at flyktningene har funnet stolper.

–Det er kjempebra. Vi hadde jo som et delmål å få med flyktninger og er glad for at de har blitt med, sier han. Inn på tunet Lillehov har også hatt en gjeng med på Stolpejakten i år og leder Ingunn Sigstad Moen er kjempefornøyd med tilbudet.

OVERVELDET OVER RESPONSEN

Stenseth sier at målet med å sette i gang Stolpejakten var å få bygdefolket ut for å bli bedre kjent i sin egen kommune. Håpet var å få med 1000 personer. Når opptellingen hittil viser 1200 deltakere er dette over all forventning. Planen er å fortsette Stolpejakten til neste år og da blir det kanskje utvidet med noen nye områder. Stenseth har også mål om å samarbeide med Frivilligsentralen for å få enda flere med på jakt. Årets sesong er imidlertid ikke over ennå, for stolpene står ute til 2.november. Dermed kan man for eksempel bruke høstferien til å finne stolper. Det er fint å gå på tur i høstens fargeprakt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat