buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
OPPRYDDING: Nordbygdarevyen er over for i år. Foran fra venstre Arne Westli, Tove Nordby Øie, Åge Mellum, May Sissel Andersen. Bak: Bjørn Edvardsen, Trond Holm, Arild Søby og Jan Østberg.FOTO: HALVARD BERGET
 
Suksessrevy i Løtentar sats for jubileum
Det var oppryddingens dag i kinosalen i Løten mandag. Sju forestillinger med Nordbygdarevyen tar tid å rydde bort.

Publisert: 21.nov.2016 21:57
Oppdatert: 21.nov.2016 22:06

Det var en lettet revygjeng vi møtte på under ryddesjauen. Skjønt «gjengen» var stort sett redusert til scenearbeiderne som heltemodig har stått på for å få den 24. utgaven av Bygdesnadder vel i havn. Det betyr at revysjef Tove Nordby Øie og de drøyt 50 andre revymedlemmene nå kan begi seg i kast med 25 års jubileumsrevy i 2017. Den tanken har for lengst plantet seg i revyhodene i Løten.

ÅRETS BESØK

1.500 personer så årets Nordbygdarevy, fordelt på sju forestillinger. Kinosalen tar 270 personer, og var smekkfull på premieren. Siste forestilling var søndag kveld. Besøket er bedre enn i fjor, men under rekorden på 2.300 som var for en god del år siden, og da det var hele 10 forestillinger.

- De siste årene har besøket ligget på mellom 1.200 og 1.600, forteller styreleder Tove Nordby Øie og revykoordinator May Sissel Andersen. De er begge fornøyde med både besøk og den responsen og tilbakemeldingene de har fått på årets revy, som for øvrig var skrevet av Tor Karseth og der den helhetlige handlingen dreide seg om kommunesammenslåing. Politisk satire, er oppsetningen også blitt karakterisert som.

Selv om det ikke foreligger noe regnskap ennå, regner revyledelsen med å ha spilt inn rundt 300.000 kroner. Nordbygdarevyen har i bakkant av de årlige oppsetningene tradisjon for å dele ut en Bygdesnadder-pris på 10.000 kroner, som går til enkeltpersoner eller lag og foreninger som revyen mener har gjort seg fortjent. Sist gang gikk prisen til trekkspilleren Ole Nilsen.

Et 50-talls personer er i ulike roller og oppgaver involvert i Nordbygdarevyen. I år var det fem nye skuespillere. Veteranene i skuespillerstaben er Arne Lindstad og Tove Nordby Øie som begge har vært med i 19 år.

Hvordan neste års revy og jubileumsåret blir, er ikke bestemt ennå.

– Vi er i gang med å evaluere årets revy, og alle medlemmene har fått tilsendt et spørreskjema. På etterjulsvinteren holder vi årsmøte, og da blir tradisjonen tro kursen for neste års oppsetning lagt, sier Tove Nordby Øie.

AKTUELL

Blant de mange publikummerne som koste seg med Bygdesnadder 24 var fylkesmann Sigbjørn Johnsen. Ikke bare var han gjest på premieren, han var også høyst delaktig i handlingen. «Morosamt», er Johnsens kommentar.

– Det var en svært tidsaktuell revy med kommunereformen som tema. Jeg må få skryte av både manus og skuespillere. Det var en oppkvikkende opplevelse, og jeg kjente også igjen fylkesmannen, humrer Johnsen.

Han betegner revyen som en tett og god forestilling, med profesjonelt drag.

– Jeg er imponert over hva Nordbygdarevyen får til, sier Sigbjørn Johnsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat