Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Tidlig på bommen med bleieromper og tyllskjørt
Bleierumper og rosa tyllskjørt spretter rundt i turnhallen i Løten når 70 småtasser møtes til gymlek.

Publisert: 14.sep.2017 09:34
Oppdatert: 14.sep.2017 09:38

Et hinder deiser over ende i det en liten pode kravler under. Han hadde ikke helt tatt høyde for at den smålubne bleierumpa ville komme borti stanga, men river den med seg og titter opp som et levende spørsmålstegn. Et par meter lenger bort tar en tre år gammel frøken, ulastelig antrukket i lyserosa tyll, sine første skritt bortover bommen.

Hver onsdagskveld er det turn for 2-, 3- og 4-åringer i basishallen i Løten. Her får ungene boltre seg i ulike øvelser, klatre på store, myke klosser, balansere, rulle og stupe ut i bassenget fullt av skumgummiputer. Det ser så morsomt ut at selv den lateste latsabb kan kjenne det rykke litt i bicepsen.

Tilbudene til Løten turn er populære. 70 unger og like mange foreldre var på turn da HA besøkte basishallen sist onsdag.

ivrige små turnere

Emma Skeibrok Martinsen (4) krøller seg sammen, setter hodet i bakken og ruller over.

Hun reiser seg opp igjen og gliser godt, åpenbart fornøyd.

Emma har en storesøster som turner, og som har holdt på noen år. Selv har hun bare vært på turn to ganger. Mamma Helene Skeibrok forteller at det blir litt tørrtrening hjemme.

På bommen utfordrer Dominik Zaprawa (4) balansen. Med litt støtte fra mamma Marta Zaprawa og instruktør Sunneva Skarphedinnsdottir, spaserer han fra den ene enden til den andre, før han hopper ned på en tjukkas.

KOMMER LANGVEGSFRA

Kristin Wolden er leder i Løten turn. Til sammen har klubben 340 aktive medlemmer fra hele Hedmarken, opp til 18 år.

Når det er gymlek kommer barn og foreldre kjørende til Løtenhallen fra både Stange, Vang og Furnes. Målsettingen med gymleken er å stimulere utviklingen av de grovmotoriske ferdighetene.

– Vi er opptatt av å gi et godt tilbud til bredden. Løten turn har konkurranseturnere også. De trener 8,5 timer i uka. Men dette er bare en liten brøkdel av aktiviteten til Løten turn, sier Wolden.

UNGE HJELPETRENERE

Wolden leder selv småbarnas gymlek. Med seg har hun en gjeng ungdommer, som er hjelpetrenere i klubben. Turngruppa har salg av julenek som inntektskilde, noe som gir rom for litt lønn til hjelpetrenerne.

– Vi har 26 trenere. De kan bli hjelpetrenere når de begynner på ungdomsskolen, men det er så populært at det er venteliste, forteller Wolden og skryter av både trenere og treningsforhold.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke