Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Se video fra Løtens populære hockey-bane
Elevene på Lund har fått en førsteklasses hockeybane å boltre seg på. Unge hockeyentusiaster og små isprinsesser storkoser seg på den speilblanke isen.

Publisert: 06.des.2016 18:29
Oppdatert: 06.des.2016 22:45

Så fort det ringer ut til storefri, stimer unger med skøyter på beina ned mot hockeybana. I løpet av året har Brenneriroa og omegn vel sørget for å forvandle den gamle bana til et fullverdig hockeyanlegg. Vant og nytt lysanlegg er på plass, en småsamler er omskapt til redskapsbu, og det er satt opp gapahuk med innlagt strøm.

– Det er helt nydelig her! Veldig, veldig fint, sier Jørgen Haraldsen (11).

Han stortrives med skøyter på beina og kølle i hånda. Elleveåringen forteller at han er strålende fornøyd med jobben velforeningen har gjort.

– Velet har jobba skikkelig her, og kommunen også. Vi skal virkelig takke dem, sier Jørgen.

– Bana her vannes hver kveld. Jeg var her på søndag, og da var det bare noen riper i isen, forteller Emil Norderhaug (12).

ÅPNES OFFISIELT OVER NYTTÅR

På den nye hockeybana samles store og små. Savannah Rudshaug Berntsen (10), Elise Alexandra Fremstad Gundersen (11) og Madeleine Gravanes (9) er enige med guttene i at skolegården på Lund nå har fått et skikkelig løft.

– Det er blitt veldig fint. Det blir litt morsommere i friminuttene når vi kan skøyte og ha det gøy med venner, sier Elise Alexandra til bekreftende nikk fra de andre.

Bana er ikke offisielt åpnet ennå; det skal skje like over nyttår. Men allerede brukes den mye av både skoleelever og andre, både på dagtid, om kvelden og i helger. Anlegget er åpent for alle. Velforeningsleder Knut Vidar Moløkken forteller at tilreisende har kommet fra Romedal, Vallset og til og med Gjøvik for å spille hockey på Lund allerede.

– Det er veldig mange som har besøkt bana allerede. Det er moro. I helga var en gjeng fra Gjøvik her, forteller Moløkken.

hundrevis av dugnadstimer

Flere hundre dugnadstimer ligger bak prosjektet. Mange frivillige har lagt ned en skikkelig innsats.

– Vi slutta å telle da vi passerte 300 timer, sier Moløkken.

Anlegget og innsatsen blir lagt merke til. Brenneriroa og omegn vel er nominert både til kulturprisen og ildsjelprisen i Løten.

Prosjektet hadde opprinnelig et budsjett på 780.000 kroner. 300.000 dekkes av spillemidler, 237.000 av kommunen og resten av velforeningen, som i tillegg har kostet på hockeybana litt ekstra med nytt lysanlegg og gapahuk.

Det er velforeningen som skal ta seg av vanning og annet vedlikehold.

– Her går alt på dugnad, sier Moløkken.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat