buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
BYGDE TRIBUNE: Tormod Grinden (t.v.), Widar Holt og flere frivillige dugnadsarbeidere sørget for tribune ved fotballbanen i sommer. Denne sto ferdig til sankthans. FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Trenger bedre anlegg i Løten
I kommunedelplanen er Løten Idrettspark trukket fram som et satsingsområde. Det gjenspeiles i liten grad i kommunens budsjett.

Publisert: 12.des.2016 16:28
Oppdatert: 12.des.2016 16:38

Løten Idrettspark er et av satsingsområdene i «Kommunedelplan for idrett og fysisk aktivitet 2016–2020». Det er lite synlig i kommunens budsjett.

– Jeg synes det skulle synes bedre at det satses på idrettsparken. Det burde synes i budsjettet at det finnes en plan, sier leder Sidsel Trætteberg i Løten Idrettsråd.

Når kommunen sier de skal prioritere idrettsparken, må det også føre med seg større økonomiske bevilgninger, sier hun. Det har det, ut fra budsjettet formannskapet nylig vedtok, ikke gjort.

ny tribune er årets nyhet

Idrettsanleggene i Løten trenger en oppgradering. Det siste året er det gjort lite. Løten Fotballklubb har satt opp tribune. Dette var ett av tiltakene som lå i planen. Tribunebyggingen var det idretten og fotballklubbens frivillige selv som tok seg av.

Det eneste tiltaket som ellers er nevnt, er etableringen av en Tuftepark. Trætteberg sier at dette er et godt tiltak, men at idrettsrådet ønsker en større satsing på idrett enn hva budsjettet viser.

Innspillet fra rådet ble lagt fram for formannskapet i forbindelse med behandlingen av budsjettet nylig, men formannskapet slo fast at papirene kom i seneste laget.

FRIIDRETTEN HAR DÅRLIGE KÅR

Spesielt finnes det udekte behov hos friidretten. Løten Friidrett er en aktiv klubb og én av ti satsingsklubber hos Norges Fri-idrettsforbund. Klubben mener tiden er inne for en fullstendig oppgradering av anlegget. Den største kostnaden er oppgradering av løpebaner og anlegg for hoppøvelser. Dette anlegget er i dag så dårlig at klubbens utøvere ofte reiser til Hamar eller Romedal for å trene.

I tillegg trenger kastebana en oppgradering. Klubben har gjennom årene hatt flere kastere som har hevdet seg i norgestoppen, og slik er det også nå. Det kastes langt, og bana mangler sikring mot lysløypa. En sikkerhetsoppgradering er det også behov for i lysløypa og ved det gamle hoppanlegget. Dette er farlig slik det står i dag, hevnder Trætteberg i Løten idrettsrådet.

Idrettsrådslederen legger til at Løten har supre forhold for aktiviteter som fotball, håndball, turn og ski.

– Kommunen har gjort en god jobb med idretten i det store og hele, men på noen områder henger vi litt tilbake, sier Trætteberg.

Men selv om forholdene er gode, er situasjonen at Løtenhallen er fullbooket. Stadig flere vil ha tid i hallen. Løten idrettsråd ønsker at en flerbrukshall kommer opp på planleggingsbordet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat