Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
JAKT: Det kommunale jaktlaget i Løten håper å kunne felle ulven i løpet av de neste dagene.Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
 
Ulv fotografert i Løten – jakten utvides med to uker
Natt til onsdag ble en ulv observert på et viltkamera i Løten. Jakten har foreløpig ikke gitt resultat, og nå er fellingsfristen utvidet til 2. august.

Publisert: 20.jul.2018 13:46
Oppdatert: 20.jul.2018 13:49

Siden 13. juli har det pågått jakt på en ulv som har drept lam på beite i Løten. Det kommunale jaktlaget har ennå ikke fått tak i ulven, og fredag ettermiddag utvidet Fylkesmannen i Hedmark fellingstillatelsen med snaue to uker – fram til og med torsdag 2. august.

Tom Lunde er leder for det kommunale jaktlaget i Løten kommune. Han forteller at jakten ble trappet opp etter funn av enda et skadet lam tidligere i uka.

– Vi gikk på med tre hundeekvipasjer og stort mannskap. Beitebrukerne stilte selv opp for å gå manngard, men uten resultat, sier han.

Bildebevis

Lunde forteller at deler av jaktlaget den siste uka har vært ute på post i skogen til langt på natt. Onsdag klokken 03:15 gikk alarmen da en ulv ble fotografert av et viltkamera nordøst i Løten, helt på grensen til Elverum.

Jegerne rykket ut, men klarte ikke å spore opp dyret.

– Er det snakk om én og samme ulv?

– Mest sannsynlig er det samme dyr, men man kan ikke være sikker, svarer Lunde.

Bredt samarbeid

Lunde roser samarbeidet med lokale jegere og beitebrukere som har stilt opp de siste dagene.

– Vi har et meget bra samarbeid på tvers av kommunegrensene. Elverum, Løten, Hamar, Stange, Ringsaker – folk stiller opp fra alle kommunene, sier han.

Lunde bekrefter at rundt 20 jegere den siste uka har vært ute i skogen for å finne den aktuelle ulven.

Fortsetter jakten

Fredag ved 13-tiden kunne miljøverndirektør Kristine Schneede opplyse at Fylkesmannen i Hedmark nettopp hadde vedtatt å forlenge fellingstillatelsen med to uker. Dermed fortsetter jakten også de neste dagene.

– Hva er begrunnelsen for å forlenge fristen?

– Siden det har dukket opp nye skader på beitedyr, tyder dette på at ulven fortsatt oppholder seg i samme område. Det er neppe snakk om et dyr som bare streifer forbi. Da er det naturlig å forlenge fellingstillatelsen, sier Schneede til HA.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke