Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Det skal bygges ny veg mellom Løten og Elverum. Foto: Christian E. Bergheim
 
Vegkontrakt til 5,5 milliarder for å bygge nye riksveg 3
Byggingen av riksveg 3/25 er etter modellen for offentlig-privat samarbeid (OPS) og blir det første i sitt slag på ti år. Kontrakten er verdt 5,5 milliarder kroner og Regjeringen mener de sparer 1,5 milliarder kroner.

Publisert: 15.mar.2018 13:18
Oppdatert: 15.mar.2018 17:44

Det er Samferdselsdepartementet som melder om nyheten. 

Der kommer det fram at det er selskapet Skanska som er innstilt til oppdraget med å bygge ny riksveg 3/25 mellom Løten og Elverum.

Skansa tilbyr en totalpris for bygging, finansiering, drift og vedlikehold i 20 år på 5,5 milliarder kroner.

- Regjerinkgen er opptatt av å få mest mulig vei for pengene. Derfor er det gledelig at vi kan sette i gang med et stort veiprosjekt etter modellen for offentlig-privat samarbeid (OPS). Det første OPS-prosjektet innen veibygging på ti år, er samtidig en av de største veikontraktene som er inngått i Norge, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Samarbeidet er mellom Skansa og Statens vegvesen.

- Dette ser ut til å bli et meget godt prosjekt. Jeg vil gratulere vinneren Skanska - og Statens vegvesen - som i tett samarbeid det siste halve året har utviklet prosjektet med gode løsninger og samtidig redusert kostnadene, sier Solvik-Olsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke