Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Venter storinnrykk
De som er glade i pultost, akevitt, kortreist mat eller lokale opplevelser kan like godt sette av den første september-helga med det samme.

Publisert: 26.jun.2017 21:11
Oppdatert: 26.jun.2017 21:21

1. og 2. september dobles, kanskje tredobles, folketallet i Løten. Pultost og akevittdagene pleier å trekke et sted mellom 15.000 og 20.000 besøkende. Arrangørene har ikke lagt lista noe lavere i år.

Nå er de i full gang med å kontakte tidligere utstillere, for å få en oversikt over hvor mange som er klare for en ny runde. Ifølge arrangementssjef Marte Larsen Tønseth er det de aller fleste.

– De fleste er veldig fornøyde med salget sitt. Vi ser for oss 70 utstillere i gatene, 30–40 på Bondens marked og en del i håndverksteltet. Det blir 120 utstillere til sammen når alt er klappet og klart, sier Tønseth.

Og flere er det ikke plass til, for det vil gå på bekostning av parkeringsplasser.

lavvo utenfor bøndsen

Torsdag 31. august stenges vegene ved Bøndsen, lekeplassen og meieriet. Da forvandles sentrum til et stort festivalområdet. Pultost og akevittdagene er et av de største arrangementene på Hedmarken i løpet av året.

– For oss som arrangerer, er det lønn i seg selv å se folk stå som tråka i gata. Det gir en klump i halsen, sier Tønseth.

Utenfor Bøndsen skal det settes opp et digert lavvotelt, og fredagskvelden blir det pub med det lokale dansebandet Me and You. Lørdag kveld er det bandet Von fra Gudbrandsdalen som skal trekke folk til lavvoteltet.

– Hovedinntektskilden vår er kveldsarrangementene. Dagarrangementene skal være gratis, sier Tønseth.

Også på dagtid blir det musikk. Lørdag står bandet Englefjes på scenen utenfor Nærstasjonen. Fra denne scenen vil også ulike lag og foreninger få mulighet til å markedsføre seg.

venter svar på søknader

Under arrangementet blir det konkurranser og kåringer. Det kanskje mest spektakulære innslaget i programmet, er muligheten for å få være med på helikoptertur over Løten. Dette tilbudet var nytt i fjor. Helikopteret hadde landingsplass bak Løtenhallen, og folk kunne få være med på en 15 minutters tur.

Foreløpig er arrangørene i en fase hvor de har sendt en rekke søknader de venter svar på. De har søkt kommunen om støtte til flere mobile toaletter publikum kan bruke, de har søkt om å få stenge veger, og de har søkt om landingstillatelse for helikopter. Tidligere år har de bare fått ja og ja til alt de har søkt om.

– Også har vi søkt om pent vær, skyter Johnny Johansen inn.

Men akkurat den søknaden har så lang behandlingstid at de neppe får svar før festivaldagene faktisk er der.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke