Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
NYTT KRYSS: Kommunen vil bygge nytt kryss der Stasjonsvegen går ut på fylkesveg 166 i Løten sentrum, mellom biblioteket og torget. Ny kryssløsning her har vært en plan i mange år.FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Setter av penger til nytt kryss
Med 13 mot 12 stemmer bestemte kommunestyret at en del av det kommunale overskuddet fra 2016 settes av til nytt kryss på fylkesvegen utenfor ungdomsskolen.

Publisert: 24.mai.2017 22:52
Oppdatert: 24.mai.2017 23:05

Løten kommune har mål om driftsresultat på 3 prosent. Fra 2016 kan kommunen skilte med et resultat på 5,3 prosent, tilsvarende nesten 12,9 millioner kroner. Onsdag vedtok kommunestyret av seks av disse millionene skal settes av til fond for Løten sentrum, hvor de er tenkt brukt til å bygge nytt kryss utenfor ungdomsskolen, der Stasjonsvegen møter fylkesveg 166.

Meningene blant Løten-politikerne var i kommunestyret, akkurat som i formannskapet, svært delte om hvorvidt kommunen bør finansiere kryss på en fylkesveg.

minst mulig margin

Senterpartiets Marte Larsen Tønseth lanserte et alternativt forslag, nemlig å sette av to millioner til Løten sentrum, én million til nettbrett i barneskolen, halvannen million til fond for ladestasjoner til elbiler for ansatte ved Helsetunet og på Tingberg, og halvannen million til en toårig stilling for næringsutvikling.

– Vi ønsker ikke å bruke seks millioner av kommunale mindre på en fylkesveg. Vi mener det er et helt feil signal å gi. Vi fremmet forslaget for hvordan vi kan bruke disse pengene i formannskapet, og vi fremmer det på nytt nå, sa Tønseth.

I formannskapet ble forslaget hennes nedstemt med fem mot fire stemmer, og scenarioet fikk sin reprise i kommunestyret. Men med minste mulige margin landet Løten-politikerne onsdag på å sette av penger til krysset, i tråd med rådmannens innstilling.

Rådmannen Tollef Imsdalens forslag bygger på at de to andre store kryssene langs fylkesveg 166 skal oppgraderes i løpet av de kommende årene. Dette gjelder krysset mellom fylkesvegen og Venslivegen og ved søndre jernbaneundergangen. Imsdalen har tidligere uttalt til HA at han tror det vil ta lang tid før det kommer på plass et nytt kryss utenfor ungdomsskolen i fylkeskommunal regi, og at det er vanskelig å få til en helhetlig løsning i sentrum uten av dette rustes opp.

HELHETLIG TRAFIKKLØSNING

Venstres Silje Hafslund og Arbeiderpartiets John Magne Pedersen Tangen er blant dem som ønsker er ny kryssløsning, og synes det er bra at kommunen setter av penger.

– Kryssløsning ved ungdomsskolen er viktig. Det handler både om sikkerhet, og om å få til en bedre og mer helhetlig trafikkløsning, sier Tangen.

Fra talerstolen påpekte han at han ikke mener det er riktig at kommunen tar regninga for krysset på fylkesvegen, men at kommunen sender ut et viktig signal ved å være villig til å bidra.

Representantene fra Ap, MDG og Venstre stemte for penger til kryss, Sp, SV, Frp og Høyre stemt for Tønseths forslag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke