Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
GJESTEBUD: Virksomhetsleder kultur Bente Halvorsen og rådmann Tollef Imsdalen går nye veger for å finne ut hva innbyggerne i Løten ønsker seg.
 
Vil ha prat om Løten over kaffebordet
Med en kurv med godsaker fra kommunen og en bunke gule papirark på bordet, skal noen utvalgte innbyggere invitere til gjestebud.

Publisert: 26.mai.2017 14:16
Oppdatert: 26.mai.2017 15:04

Løten kommune går nye veger for å lokke fram innbyggernes syn på hva som bør prioriteres i årene fram mot 2030. Nå utfordrer de innbyggerne på å bli gjestebud-verter. Disse skal invitere noen fra sin bekjentskapskrets, og sammen skal de skrible ned noen løse tanker og ideer om for eksempel helse og livskvalitet, hvordan Løten kommune er å bo i for barn og unge, eller hvordan sentrum er og bør utvikle seg.

I to år framover skal kommunen og Sjur Harby jakte på hva som er typisk Løten. For å finne ut av det trenger de hjelp fra innbyggerne

– Vi har definert noen temaer vi prøver å guide dem inn på, så de har noe å ta tak i. Vi vil hjelpe dem i gang, så de får en god samtale over kaffekoppen, sier rådmann Tollef Imsdalen.

VIL NÅ DEM DE SJELDEN NÅR

Fra kommunen vil gjestebud-vertene få en kasse med noen godsaker og en bunke med gule papirark.

Turistforeningen har spredt sine røde bøtter rundt i Løten, både i nærmiljøet og på fjellet. Her er årets topposter i Løten.

- Hovedgrunnen, er at vi ønsker å nå folk vi ellers ikke når. Helt vanlige folk. Det er ikke alle som kommer, eller sier meningene sine, i folkemøter. Nå kan de i trygge rammer være med å påvirke samfunnsutviklingen i egen kommune, sier Imsdalen.

Det er virksomhetsleder kultur Bente Hagen som har stått for å fylle kurvene med litt munngodt. Både Hagen og Imsdalen håper mange gjestebud-verter melder seg.

– Vi trenger deltakere i ulike aldere og fra ulike deler av Løten, så vi må gjøre en utvelgelse. Det blir for eksempel dumt om en gjeng pensjonister skal sitte og snakke om hvordan barna har det på skolen i Løten, sier Hagen.

Kl. 6 på morgenen mandag, på selveste 1. mai, kan du sette i gang den store stolpejakten i Hamar. Da er alle de 50 stolpene på plass.

Totalt planlegges det mer enn 20 gjestebud. Selskapene gjennomføres uten at noen fra kommunen deltar.

ALLE PLANERS MOR

De gule, forhåpentligvis godt utfylte, arkene kommunen får tilbake, blir del av arbeidet med kommuneplanens samfunnsdel. Løten kommune skal i gang med å revidere denne planen. Planen er kommunens viktigste styringsverktøy, og råmannen beskriver den som alle kommunale planers mor.

Planen har varighet fram til 2030, og den skal stake ut kursen for kommunens prioriteringer det kommende tiåret.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke