Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Strid: Ulvesaken har skapt stor frustrasjon i Distrikts-Norge. Rovviltnemnda i Hedmark la ned sitt arbeid etter at den planlagt lisensfellingen av ulv ble stanset. Nå har Klima- og miljødepartementet bedt om forslag til nye medlemmer i nemnda. Foto: Per Løchen / SCANPIX . Original bildetekst:
 
Vil ikke utnevne ny rovviltnemnd
Klima- og miljødepartementer har bedt om nye medlemmer til rovviltnemnd i Hedmark. Det vil ikke fylkesordføreren gå med på.

Publisert: 23.feb.2017 05:22
Oppdatert: 23.feb.2017 06:12

– Vi har et gyldig vedtak fra halvannet år siden hvor vi bevisst valgte de vi ville ha inn i rovviltnemnda. De har ikke sagt fra seg vervene, men lagt ned arbeidet. Vi vil stille oss bak nemndas medlemmer, sier fylkesordfører Dag Rønning (Sp).

Rovviltnemnda i Hedmark la før jul ned sitt arbeid etter at Klima- og miljødepartementet stanset den planlagte lisensfellingen på inntil 32 ulver i Hedmark. Nemnda fattet vedtak om uttak av ulv etter Stortingets vedtak om bestandsmål for ulv, og føler seg overkjørt av departementet.

LES OGSÅ: UTVIDER LISENSFELLING

LES OGSÅ: Får begrenset støtte

– Frekt

I et brev til Hedmark fylkeskommune har Klima- og miljødepartementet bedt om forslag på fire nye medlemmer og tre varamedlemmer til rovviltnemnda. Fylkeskommunen er gitt frist til 1. mars til å komme med forslag.

– Jeg synes det er ganske frekt at de ber om nye medlemmer. De nåværende medlemmene har ikke trukket seg. Det er også frekt at de har satt fristen til 1. mars, da fristen regjeringen har fått til å komme med et forslag til løsning er 10. mars, sier Rønning.

Det er nå fremmet forslag til fylkestinget om at de ikke skal foreslå nye medlemmer til nemnda, men beholde de nåværende. Dette skal behandles i starten av mars.

– Udemokratisk

Om regjeringen ikke finner en løsning for å gjennomføre den planlagte lisensfellingen, kan man ende opp uten en fungerende rovviltnemnd i Hedmark.

– Hvordan kan situasjonen bli da?

– Det vil være en ny situasjon. Det hører til regimer vi ikke vil sammenlignes med når man ber om å bytte ut folkevalgte som ikke er enige med regjeringen for å få gjennomført saker, sier Rønning, og mener det er udemokratisk.

– Vi ser at det ikke fungerer når direktoratet tar forvaltningen i egne hender. Er det meningen at nemnda ikke skal ha noen funksjon, er det bare tull med rovviltnemnd, sier han.

Leder i Løiten Jeger- og fiske-forening, Ola Berntsen, sier man må få til en forvaltning av ulven, og støtter fylkesordføreren i å stille seg bak dagens rovviltnemnd.

– Vi ønsker en forvaltning både innenfor og utenfor ulvesona. Rovviltnemnda er viktig og vi må ha en forvaltning som er lokalt forankret, og de må bli hørt. Jeg støtter absolutt at man ikke vil foreslå nye medlemmer til nemnda nå, sier Berntsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat