buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Styrker barnehager: Rådmann Tollef Imsdalen la onsdag fram sitt forslag til budsjett for 2017 for kommunestyret i Løten. Han fortalte om et stramt investeringsbudsjett, og at han foreslår en styrking av barnehagene.
 
Vil styrke barnehagesatsingen
Rådmann Tollef Imsdalen foreslår å styrke satsingen på barnehager i Løten i 2017, men først i 2020 ligger det an til bygging av ny barnehage i kommunen.

Publisert: 16.nov.2016 22:09
Oppdatert: 16.nov.2016 23:13

Onsdag presenterte rådmann i Løten, Tollef Imsdalen, sitt forslag til budsjett for 2017. I forslaget legges det opp til at virksomhetene i kommunen får de samme økonomiske rammer som de har i år. Det legges ikke opp til noen kutt i 2017. Noen endringer fra årets budsjett er det allikevel foreslått.

Les også: Vil investere i rusomsorg og robot 

– Den største forandringen fra årets budsjett er på barnehagesiden. Blant annet blir det et fullt års drift på den nye avdelingen Kongla, sier Imsdalen.

Rådmannen har foreslått en styrking av barnehagene i Løten med 2,05 millioner kroner, og det er området det er foreslått den største styrkingen. I tillegg til et fullt års drift på den nye avdelingen Kongla, som ble åpnet i Sentralen i høst, er det også foreslått økte tilskudd til private barnehager, og redusert foreldrebetaling.

Ny barnehage

I økonomiplanen for de neste fire årene er det lagt inn penger til en ny barnehage i Løten. Men det er først i 2020. Fram til den tid er det et stramt investeringsbudsjett, med lite rom for ytterligere investeringer.

– Dette må ses opp mot forventet vekst i antall barn i barnehagealder i Løten, sier Imsdalen.

Kjell-Erik Nordahl (H) mener man burde vært tidligere ute med nye barnehage. – Avdelingen Kongla var en hastesak og en kortsiktig løsning. Det fører til at vi må ta en større investering på et senere tidspunkt. Det viser seg nå, med kostbare strakstiltak, at man er for sent ute med ny barnehage, sier han

Penger til bygging

Ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) er glad for satsingen på barnehager.

– Det er gjort mange gode grep mot de unge, med ny lekeplass, Ungdommens hus, musikkbinge og åpning av barnehageavdeling.Med styrkingen har vi fortsatt barnehagegaranti i Løten, sier hun. Det er foreslått 47,7 millioner kroner til investeringer i 2017. Den største posten på investeringsbudsjettet er 17 millioner til nye lokaler og samlokalisering av Løten ved og service og Løten Arbeids- og Opplæringssenter. Dette er det også satt av penger til i 2018. Marte Larsen Tønseth (Sp) er glad for at man kommer i gang med dette, etter en diskusjon som har gått over flere år.

– Det er etterlengtet og nødvendig, sier Tønseth.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat