buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
godt kjent: – Jeg har alltid ferier i Norge. Jeg er godt kjent mellom Tronheim og Kristiansand, sier Anders Lurven Enberget.
 
Vil vise fram Løten
I Løtens skoger skjuler det seg mye historie. Nå vil turarrangør Anders Enberget ha med seg sambygdinger og andre interesserte ut på tur.

Publisert: 06.jan.2017 15:26
Oppdatert: 06.jan.2017 15:37

1. januar etablerte Anders Lurven Enberget foretaket Østlandet Guide & Fritid. Nå skal han sørge for turopplevelser både i Løten og andre steder på østlandet.

Så langt har han vært på noen test-turer med kompiser, men målet er å få med seg større grupper ut i det fri.

– I Løten har vi mye, som Svartbekkens rettersted, kirkeruinene, Korpereiret og Evenstenen. På Gjetholen er det flust av historie. Det er nok å ta av, sier Enberget, som ser for seg å arrangere den første lokalhistoriske turen allerede i mars.

HAR MANGE PLANER

Enberget er født, oppvokst og bosatt i Brenneriroa. Planen om å vise fram Løtens historiske plasser har han hatt lenge.

– Lokalhistorie er alltid morsomt. Jeg har grubla på å dra i gang dette i flere år. Nå er ungene blitt større; minstemann går på ungdomsskolen. Da har jeg mer frihet selv.

Nå har han fått på plass Facebook-siden «Østlandet Guide og Fritid». En nettside kommer snart opp, og flyers og visittkort er under produksjon.

Til daglig jobber Enberget som salgskonsulent, men planen er å kunne leve av det nye foretaket. Han ser for seg å drive med langt mer enn bare å arrangere turer:

– Jeg kan ta på meg alt fra snømåking til å hjelpe eldre med å handle, i tillegg til for eksempel lett hytteservice eller å ta unger med på fisketur. I tillegg er jeg fotograf og selger en del bilder.

KAFFE OG LOKALHISTORIE

Turene han legger opp, vil stille svært ulike krav til deltakerne. Mens noen skal foregå til fots og var et par timers tid, inkludert kaffe og lokalhistorie, vil andre bli for dem med en større friluftslivsinteresse. Rondane skal brukes en del, og blant annet jobber han med å få til moskussafari.

– Mulighetene er uante, det er ingen begrensninger, sier Enberget, som selv alltid har vært et friluftsmenneske.

Også utlendinger skal tilbys en smak av norsk natur gjennom hans nye foretak.

– Jeg vil rette det mot nederlendere og tyskere. De klikker i vinkel om de får se en elg!

I første omgang skal han få foretaket opp og gå. På sikt kan Østlandet Guide & Fritid få eget lokale i Løten.

– Men jeg må ta én ting av gangen. Nå er jeg på utkikk etter flere samarbeidspartnere i Hedmark og Oppland. Og jeg har et par sponsorer på plass, men jeg skulle gjerne hatt flere, sier turarrangøren.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat