Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
UTSTILLING: Oda Rundberget (7) (f.v.) Vilde Taskerud (10), Øyvind Andreas Øverby Nilsen (10), Anna Sofie Ingvaldsen (8) og Ingerid Hafslund (10) har vært med på tegne- og malekurs hos kulturskolen. Her er noen av bildene deres.BEGGE FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Ville glede med kunst
Fem unge kunstnere stiller ut bildene sine på Helsetunet. – Vi tenkte dette var fint å bidra med hos dem som ikke kommer seg ut så lett, sier kulturskolelærer Ernst Harstad.

Publisert: 20.okt.2016 07:16
Oppdatert: 20.okt.2016 07:16

Dessverre var publikumsoppmøtet svært begrenset da de unge kulturskoleelevene åpnet utstillingen i Helsetunets fellesareal. Utstillingsåpningen var fastsatt lang tid i forveien, men da dagen endelig kom, viste det seg at den kolliderte med kveldsmaten. 

– Det var litt synd. Jeg visste det ikke før jeg pratet med en beboer. Men det var noen av de eldre som kom og så på mens de hengte opp, forteller kulturskolelærer Ernst Harstad. 

De skralle publikumsoppmøtet stoppet likevel ikke arrangementet, der unge kunstnere, foreldre og søsken feiret med Mozell og saltstenger.

KOLDNÅL OG COLLAGE

De fem barna hvis bilder nå pryder veggene på Helsetunet, har vært med på tegne- og malekurs på kulturskolen i seks uker. De har fått leke seg med teknikker som collage, akvarell, akryl og grafikk.

Vilde Taskerud (10) og Ingerid Hafslund (10) forteller at de liker å tegne og male. På kulturskolekurset ble de introdusert for noen nye teknikker.

– Koldnål var morsomt, synes Ingerid.

Oda Rundberget (7) sier hun syntes det var gøy å lage collage.

– Vi fant bilder i aviser og blader. Jeg lagde den med alle dyrene, forteller hun og peker på et bilde med utklipte katter og hunder.

Utstillingen på Helsetunet blir stående i to uker, så om ikke åpningen var så bra besøkt, vil beboerne ha gode muligheter for å få tatt en titt.

VILLE BIDRA MED FARGER

Vanligvis pleier kulturskolen å bruke biblioteket når de skal stille ut. Kulturskolelærer Ernst Harstad, som selv er utdannet bildekunstner fra Nydal kunstskole i Oslo, kan ikke huske sist de stilte ut på Helsetunet.

– Vi tenkte at dette kanskje var noe å bidra med hos dem som ikke kommer seg ut så lett. Noen barnetegninger kan kanskje være positivt for dem, sier Harstad.

I løpet av de seks kursukene har nybegynnerne fått leke seg med farger, og de er blitt introdusert for ulike teknikker. Framover vil det bli mer kurspreg for dem som blir med videre.

– I begynnelsen har de fått leke seg. Vi kan ikke ta knekken på dem med kurs med en gang, sier Harstad med et smil.

– Men de har fått prøve seg på en del ulike teknikker. Blant annet har de laget selvportrett med akvarell. Det er for de tålmodige, og egentlig ikke for unger. Det er å se maling tørke. Men jeg synes resultatet ble bra, sier Harstad.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
PORTRETT: Kulturskolelærer Ernst Harstad er fornøyd med innsatsen. Her er akvarellportrettene barna har malt.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat