buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
SLUTTER: Toril Kolås slutter på dagen etter uenighet med sykehus-direktørens forslag til ny organisering.
 
- Jeg ønsker et snarlig vedtak om bygging av nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua
Fagdirektør Toril Kolås i Sykehuset Innlandet mener det snarest må vedtas et nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua. Hun slutter nå i protest.

Publisert: 12.des.2016 13:30
Oppdatert: 12.des.2016 14:41

Kolås slutter i protest mot strukturendringsforslagene til administrerende direktør Morten Lang–Ree i Sykehuset Innlandet. Endringsforslagene skaper sinne i fagmiljøene på Sykehuset i Lillehammer.

– Du er bosatt i Lillehammer, slutter du som en følge av massivt press fra opprørte sykehusansatte i Lillehammer?

– Nei, dette er en helt selvstendig avgjørelse, og har ikke vært påvirket av noe bestemt fagmiljø. Oppsigelsen er et uttrykk for mitt faglige ståsted. Sykehusledelsen har lenge vært kjent med mitt faglige ståsted i denne saken, svarer Kolås.

Sterk uenighet

– Men er ikke din oppsigelse en resignasjon?

– Jeg kan ikke stå inne for de endringsforslagene som har kommet. Forslagene er potensielt negative for store pasientgrupper og innebærer en risiko for et dårligere behandlingstilbud. Det mangler en helhetlig løsning og faglig logikk når sykehusdirektøren i en og samme sak sier at et sykehus skal ha hovedtyngden av akutt-tilbud som traumer og samtidig svekker den avdeling som er essensiell for nettopp å gi et godt tilbud til denne pasientgruppen, argumenterer Kolås.

Nytt hovedsykehus

– Hva mener du tjener pasientene best?

–Det er å få et komplett og helhetlig pasienttilbud samlokalisert. Jeg ønsker et snarlig vedtak om bygging av nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua. Det ville vært veldig bra. Jeg har lenge sett fram til at vi kan gjøre større strukturelle endringer. Det er bred faglig enighet i sykehuset er enige om dette. Den funksjonsfordelingen vi i dag har ser ikke pasientene helhetlig. Faglige avhengigheter er ikke samlokalisert. Det vil vi oppnå med et nytt hovedsykehus, mener Kolås.

Hun sa opp stillingen som overordnet medisinsk ansvarlig i Sykehuset Innlandet med umiddelbar virkning. Hun har hatt Brumunddal som arbeidssted.

– Jeg ledet en stab med over 60 dyktige kolleger. Jeg har hatt ansvaret for pasientsikkerhet, forsking, IKT/e-helse, virksomhetsstyring og samhandling, opplyser Kolås.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat