20. aug
BYTTER KLUBB: Marius Ulla går fra HamKam til Stabæk. Her fra kamp mot Sverige i Idrettsparken i Moelv. FOTO: THOMAS STRANDBY
 
Marius Ulla (15) klar for Stabæk
Landslagskeeperen bytter beite fra Briskeby til Nadderud. Flytter til Bærum neste sommer.

Publisert: 16.nov.2017 18:15
Oppdatert: 17.nov.2017 15:23

Stabæk Fotball bekrefter på sine hjemmesider at den talentfulle keeperen melder overgang til Bærums-klubben.

Ulla går nå i 10. klasse ved Børstad ungdomsskole, og planen er at 15-åringen fullfører skolegangen, før han flytter til Bærum neste sommer.

Da vil han både signere proffkontrakt med Stabæk, og begynne på NTG Bærum.

– NY UTFORDRING

Ulla begunner overgangen fra HamKam til Stabæk slik på sistnevntes hjemmesider:

– Stabæk er en veldig seriøs klubb med kompetente folk. Klubben tør å satse ungt, det er viktig for meg, sier keeperen, og legger til:

– Det blir veldig morsomt med en ny utfordring. Jeg vil ha fokus på å utvikle meg videre, og på sikt er målet å få debuten på A-laget.

Ulla fikk sin første kamp med flagget på brystet borte mot Tsjekkia i april. I høst voktet han buret da Norge G15 møtte Sverige i Idrettsparken i Moelv.

– Jeg har sett Marius i et par år nå. Han har hatt en jevn stigning, er med i keeperprosjektet vårt, og blir satsa på der. Men så er det alltid en veg å gå når man er femten år, sa G15-trener Erland Johnsen til HA da.

HAR FULGT ULLA OVER TID

Keeperen har tidligere hospitert med Stabæk, og var avgårde med et av klubbens akademilag på en turnering i København i fjor.

Stabæks sportssjef Inge André Olsen forteller til klubbens hjemmeside at de har fulgt 15-åringen over tid.

– Vi skal være vårt ansvar bevisst og utfordre Marius på en smart og god måte. Han skal få muligheter og utfordringer i systemet vårt. Så får tiden vise hvor lang tid det tar før han kan konkurrere med de aller beste. Vi har forhåpninger om å utvikle en norsk keeper på sikt. Vi har mange talenter på keepersiden, og har fokusert på dette i flere år nå. Vi tror Marius vil gli fint inn i keeperteamet vårt, sier Olsen.

Fram til Ulla flytter til Bærum, vil han skrive en amatørkontrakt med Stabæk. Han vil trene på hjemmebane, og spille kamper for klubben.

15-åringen kom til HamKam fra Brumunddal i 2015.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke