23. okt
 
MDG: Martin Løken

Publisert: 09.sep.2017 09:16
Oppdatert: 09.sep.2017 09:16

Hva er det viktigste tiltaket for at unge fra Hedmarken ikke skal reise ut for studier og jobb?

– Vi må selv gjøre våre lokalsamfunn så gode at folk vil tilbake. Det er helt avgjørende at vi må stanse byspredningen og fortette byene våre, for mange unge etterspør urbane kvaliteter med varierte tilbud, og nærhet til marka.

Vi må framelske forskjeller i kulturuttrykk, legning og annen bakgrunn. Vi må ta tilbake mange av de verdiene byene dessverre har fått eie, som raushet for forskjeller, og gjøre det til en verdi for flere i Hedmark.

Hva kan du gjøre for at Hedmarken skal bli enda bedre som bo- og arbeidsregion?

– Vi skal gi oljeeventyret en lykkelig slutt. En planmessig utfasing over tid vil gi Hedmark et økonomisk oppsving og skape nye arbeidsplasser innen bioøkonomi som jordbruk, skog og turisme.

Bør det bygges et innlandsuniversitet i Hamar?

– Ja, fordi noe som det som tiltrekker unge og skaper et levende bymiljø, det er et sterkt kunnskapsmiljø og et godt utdanningstilbud.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke