19. aug
 
Med utspring i litteraturen
Matkultur, teater, og konsert var bare noen av arrangementene Ingeborg-dagene kunne gi sitt publikum. Alle arrangemangene med utgangspunkt i litteraturen.

Publisert: 03.feb.2019 09:24
Oppdatert: 03.feb.2019 09:26

Ingeborg-dagene er et nytt kulturarrangement på Tangen, knyttet til forfatteren og kulturarbeideren Ingeborg Refling Hagens virksomhet og hjemsted Fredheim på Tangen, og allerede fra første stund kunne arrangemenetet by på et bredt spekter kulturopplevelser.

bredde i kulturutrykk       

De ulike arrangementene favnet flere kunstarter. Fredag  kveld serverte Atlungstad Brenneri en «rikholdig buffet» til tonesatt tekstlesing og dans, og lørdag viste Turnékompaniet familieforestillingen «lille prins Arthur», før barnebokforfatter Widar Aspeli tok over stafettpinnen og holdt bokprat for alle.  Etterpå deltok omlag ti engasjerte barn på  skriveverksted med den omtalte forfatteren. «Hva skjer etter at katten er reddet?» spør Aspeli. Han har barnas fulle oppmerksomhet. Barna får to minutter til å skrive fortsettelsen på historien om katten i elven. Etterpå leser ett av barna opp historien slik hun mener den skal være. Fortellingen blir tatt på alvor, og de engasjerte barna får skrive videre. 

Kunst og musikk                 

Mens barna skriver er de voksne samlet for åpning av kunstutstilling av kunstner Geir Brohjem. Det skåles i stettglass, mens det utdypes hvordan Brohjem har arbeidet med maleriene på Fredheim.

«Maken til inspirerende arbeidssted skal man lete lenge etter», utdyper kunstneren. Brohjem har funnet inspirasjon i Ingeborg Reflings liv og tekster. Kunstnerens bilder var tro mot landskapet og holdt en mollstemt tone. 

Fra de mollstemte skoger

Mollstemt var også lørdagens konsert med «Fra de mollstemte skoger», og flere av de besøkende hadde store forventninger til konserten med trioen fra Hedmark, som tonesetter dikt av forfattere fra samme fylke.

Tove Hagen, Annar By og Hege Nylund fikk publikum til å senke skuldrene i vinterværet med folke- og tradisjonsmusikk fra sin nyenste CD «sny». Videre utover kvelden kunne Ingeborg-dagene by på både festivalforedrag og forestilling.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke