buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
REFSER: Erling Dokk Holm mener at plassering av jernbanestasjon ved Vikingskipet vil gjøre Hamar til en taper.
FOTO: Cathrine Kullberg
 
Mener ny stasjon gjør Hamar til taperby
Erling Dokk Holm mener Hamar gjør seg selv til en taper ved å legge stasjonen ved Vikingskipet. By-spesialisten støttes fra distriktets desidert største utbygger.

Publisert: 29.jan.2017 22:09
Oppdatert: 31.jan.2017 07:04

– Mye av den flotte utviklingen i Hamar skusler man bort med jernbanestasjon ved Vikingskipet.

Det sier Erling Dokk Holm (52) til HA, og legger til:

– Utbygging av jernbane medfører noen utfordringer for byen. Dersom man velger en stasjonsløsning som deler byen i to, fordi man vil beholde utsikten til Mjøsa, så tar man et valg som kan bli kostbart på sikt.

SLAKTER POLITIKERNE

I en kronikk over to sider i Dagens Næringsliv (DN) lørdag tar eksperten på byutvikling et kraftig oppgjør med Hamars politikere.

Overskriften lyder slik:

«Denne byen kan bli en av Østlandets mest attraktive. Men nå har lokalpolitikerne bestemt seg for å marginalisere Hamar».

Holm avslutter slik: «Hva vil de egentlig ha i framtiden; fri utsikt til Mjøsa, eller nye arbeidsplasser, nye innbyggere og en velfungerende by?»

Politikerne Skaper tapere

– Står du ved de sterke ordene om Hamars politikere?

– Ja. Politikerne foretrekker utsikt til Mjøsa framfor utvikling. Feil plassering av stasjoner skaper tapere. Dette bør ikke være et politisk spørsmål, men et kunnskapsspørsmål, sier eksperten og understreker at Intercity-utbyggingen helt vil gi et nytt sosialt og økonomisk kart om 30 år.

Slakter sykehus-forslag

Holm slakter også forslaget om å legge et nytt sykehus for Innlandet på ei tomt ved Mjøsbrua. Han mener at Moelv har pekt seg ut som favoritt, og skriver:

«Moelv er et hyggelig sted, men meningsløst som tomt for et stort sentralsykehus. Hvis man tenker at sykehus er en stor investering som skal bidra til et mer produktivt og bedre samfunn, er Moelv et fatalt valg.»

– Hamar bør få sykehuset

– Hvor bør sykehuset legges?

– Hamar er det beste valget. Mjøs-regionen trenger en stor by. For 40 år siden var byene i Østfold jevnstore. I dag er Fredrikstad klart størst. Det har hele fylket tjent på, sier Erling Dokk Holm.

– Er det ikke en fare for at steder som Moelv og byer dør?

– Da er det prisen man må betale. Det er ikke slik at regionen oppnår noe som helst ved at man styrker Moelv. Dessverre er den beste distriktspolitikken å sikre gode regionhovedsteder, sier han.

Tron Sanderud, daglig leder i Utstillingsplassen Eiendom, er enig om både bane og sykehus:

– Øst kan bli ødeleggende for sentrum. Omtrent like skadelig vil det være med en lang periode med usikkerhet, sier Sanderud.

Oppdrag for NSB OG KOMMUNEN

Utstillingsplassen Eiendom har utviklet områder for/med Rom Eiendom som er et eiendomsselskap eid av NSB AS. Sammen har også de to aktørene jobbet med utbygging i nærheten av dagens jernbanestasjon i Hamar.

På samme måte har Utstillingsplassen Eiendom jobbet for og med Hamar kommune om byggeprosjekter som BioHus og Nestlé-området i  Hamar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat