Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Tuftepark: Det er etablert Tufteparker, et konsept utviklet av Lasse Tufte, en rekke steder i Norge. I løpet av kort tid blir det satt opp treningsapparater utenfor Løtenhallen.FOTO: LASSE TUFTE
 
Million til styrkepark
Ved Løtenhallen skal det bygges en utendørs aktivitetspark med treningsapparater. Formannskapet har satt av én million kroner til prosjektet.

Publisert: 30.aug.2017 17:14
Oppdatert: 30.aug.2017 17:20

Byggingen av en aktivitetspark med styrketreningsapparater – en Tuftepark – har det vært snakket om i lang tid. Nå blir planene endelig satt ut i livet. Onsdag bestemte formannskapet å sette av én million kroner til prosjektet. Rådmannen anbefaler byggestart allerede i høst.

Løten-politikerne beskriver parken som gull verdt for folkehelsa. Kommunen har allerede fine områder for organisert aktivitet i og rundt Løten idrettspark, men med treningsparken vil også de som ikke deltar i organisert idrett eller spinner rundt på treningssenter få bedre muligheter for å bedrive styrketrening, attpåtil i friluft.

–Arbeiderpartiet har hatt dette på ønskelista siden forrige valg. Dette er en mulighet for deg og meg som Løten er liten tur til å benytte oss av styrketreningsapparater, sa Jørn Arild Flatha under behandlingen av saken.

STORE BEHOV ANDRE STEDER

Formannskapet har tidligere vært enstemmige i ønsket om å etablere en Tuftepark. Konseptet er utviklet av Lasse Tufte, og slike parker har poppet fram mange steder de senere årene.

Høyres Kjell-Erik Nordahl peker likevel på at det er andre deler av idretten i Løten som har et stort behov for penger.

– Sentrale aktører i idrettsmiljøet har kommet bort til meg når jeg har stått på stand og sagt at de har vesentlig større behov andre steder, sier Nordahl, som savner en helhetlig plan for prioriteringer.

Silje Hafslund (V) gir Nordahl medhold i at kommunen har en jobb å gjøre med anleggene, som blant annet løpebanen, men tror det er positivt å legge til rette for mer uorganisert aktivitet.

– Jeg tror dette blir et anlegg mange i Løten vil ha glede av, sier Hafslund.

VIL GJØRE DET SKIKKELIG

En Tuftepark er et område med ni utendørs treningsapparater, som kan brukes hele året. Kommunen går inn med 700.000 kroner, noe som utløser 300.000 kroner i spillmidler.

Selve parken koster om lag 200.000 kroner. Underlaget kan koste fra 30.000 til 290.000 kroner ut fra hva kommunen velger, men politikerne har allerede bestemt at de ønsker gummiunderlag i parken, tilsvarende det som er på lekeplassen. Altså det dyreste.

Kultursjefen, idrettskonsulenten og leder for bygg- og vedlikeholdsseksjonen har vurdert plasseringen for parken, og de anbefaler at parken legges foran Løtenhallen. Der vil den være lett tilgjengelig, og den vil ligge i nærheten av øvrige anlegg. Idrettsrådet støtter plasseringen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat