21. aug
LITE VANN: Det blir kjøligere vær de neste dagene og det setter ikke fart snøsmeltingen som fyller opp Mjøsa.
FOTO: Trond Lillebo
 
Minusgradene kommer tilbake
Etter en periode med sommertemperaturer på Hedmarken kommer minusgradene tilbake. Og det bremser snøsmeltingen som skal fylle Mjøsa med vann.

Publisert: 02.mai.2019 12:13
Oppdatert: 02.mai.2019 12:12

Mange av har allerede satt sommerblomster ut i bed og krukker og spør seg nå om blomster og planter bør skjermes eller tas inn. På Hedmarken er det varslet en minusgrad i morgentimene fredag. I fjellet kan det blir flere kuldegrader, men der oppe er vel ikke sommerblomster i krukker og bed en utfordring.

I følge værvarslene for dagene framover risikerer vi snøbyger på Hedmarken førstkommende mandag. Men aller helst vil nedbøren komme som regn. I fjellet, derimot, kan det falle mellom fem og 10 centimeter nysnø mandag.

kjølig

I helga åpner sommertorget i Brumunddal i anledning glade maidager i byen. Det kan bli en hustrig opplevelse for publikum med bare fem grader midt på dagen. Vinden dreier etter hvert fra nordvest til sørvest - uten at det hjelper stort på temperaturen.

Det blir også en iskald fornøyelse for alle mjøsfiskerne som dregger etter ørret denne helga. De risikerer is på snøret natt til lørdag og natt til søndag.

STOR SKOGBRANNFARE

Det er fortsatt stor skogbrannfare, men mandag kommer det opp til 10 millimeter mer nedbør på Hedmarken. Spørsmålet er om dette er nok til å redusere skogbrannfaren.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke