25. apr
DROPPER INTERNE GAVER: De Moelven-ansatte får ingen julegave av bedriften, men bidrar i stedet til å hjelpe andre.
FOTO: Trond Lillebo
 
Moelven gir 500.000 kroner til Redd Barna
Moelven forlenger samarbeidet med Redd Barna. Også i år gir bedriften 500.000 kroner for å hjelpe barn og unge med skolegang i noen av verdens fattigste land.

Publisert: 14.des.2017 14:24
Oppdatert: 14.des.2017 14:27

Jula nærmer seg, men heller ikke i år får de 3.500 Moelven-ansatte noen julegave fra arbeidsgiveren. I stedet venter et brev fra konsernsjef Morten Kristiansen under juletreet. Han har også i år tatt initiativ til å gi en større pengegave – om lag 140 kroner per ansatt – til Redd Barna.

– Det er viktig for oss å kunne være med å støtte barn og unge med skolegang og utdanning. Vi har hatt et godt samarbeid med Redd Barna de siste to årene, og vi ønsker å videreføre dette, sier Kristiansen.

Godt mottatt

Kristiansen sier tiltaket har blitt svært godt mottatt blant de ansatte siden innføringen i 2015.

– I Moelven har vi hatt tradisjon for å gi alle en gave til jul, men jeg tror at det i dag er forsvinnende få blant våre ansatte i Norge, Sverige og Danmark som faktisk har bruk for flere ting. Ved å gi et større beløp i pengegave til Redd Barna, kan vi i fellesskap bidra til å gjøre noe for andre mennesker – noe som monner, sier han.

Samarbeidsavtalen med Redd Barna videreføres ut 2018.

Ikke tilfeldig

Det er ikke tilfeldig at pengene går til Redd Barna. I Moelvens strategi for sponsing, er det nettopp formål som tilgodeser barn og unge som skal prioriteres.

– Moelvens datterselskaper er hovedsakelig basert i Skandinavia, – land som har veldig gode oppvekstvilkår for barn og unge. Vi føler at det er naturlig å bidra til de som er mindre heldige stilt, sier Kristiansen.

Sikrer barna

Generalsekretær Tove R. Wang i Redd Barna sier at å sikre at barn får utdanning av god kvalitet er en av de aller viktigste oppgavene til Redd Barna.

– For å få dette til trenger vi gode og stabile støttespillere. Det er derfor meget gledelig at Moelven fortsatt ønsker å være partner med Redd Barna, sier Wang.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.