19. jan
PREMIERE: Gunnar Flagstad med hatten høyt og Frank Havrøy med rare tanker i hodet. Foto: Remi Laakso
 
Morgan Kane eller en stakkar?
Det er for sent nå, er det ikke, nå etter testosteronbrakfallet? Se forestillingen «Testosteron» og døm selv. Kan Frank (passert femti) redde seg selv med å spenne på seg revolverbeltet?

Publisert: 12.jun.2018 16:30
Oppdatert: 12.jun.2018 15:18

Det er klart for Kirsten Flagstad Festival. Og også en «opera-teater-stand up», som regissør Lars Erik Holter, har kalt forestillingen «Testosteron». Funnet på alt sammen har Johannes Skyberg og Gunnar Flagstad i ensemblet «Traktor», visstnok på en kafé på Majorstua i Oslo – og så er den ene etter de andre koblet på. 

«Morgan Kane er gøy, nei, kjempegøy, men hvem er leseren av Morgan Kane?», landet i den klassiske servietthjernestormen – og så ble flere hentet inn, deriblant regissør Lars Erik Holter fra Nes – og nå scenepresentert med: «Hva skjer med mannen når kulemagen vokser, testosteronet er i fritt fall og selvrespekten tar ferie?»

Og mer interessant: Finnes det fortsatt krutt der inne? Er han fortsatt «en pistolero med beltet fullt av ammunisjon»? 

Trekker han fremdeles på 1/5 sekund?

Møt Frank 

Vi møter «Frank» (Frank Havrøy), som androlog (mannens gynekolog), med venterommet fylt opp av menn på veg i fritt testosteronfall, og som selv er på veg ut skrenten. Det er klart «Frank» åpner nødutgangen; stikker beina i westernskoa, lander stetson på huet, spenner revolverbeltet – og sikter på nærmeste saloon.

Noen få minutter ble vist for pressen på Teater Innlandet scene tirsdag. Lyset kom på da «Frank» slo opp saloondørene og ble introdusert: «Og den største av dem alle …»

Rå latter.

Og fra saloonsangen: «At han var en morder var ikke til å spore …», «Og ikke spilt’n kort, og ikke hadd’n kjøpt seg hore …»

Beklemt

– Blir vi sittende her litt beklemt? 

– Jeg håper det, sier regissør Lars Erik Holter – men forter seg å legge til: – Det hele veksler mellom humor og alvor.

Men utgangspunktet er ikke lystig. Det skal handle om mannen i krise; et oppgjør med seg selv, «hvor er jeg på veg?», «hvilke verdier skal jeg ta vare på?»

Premiere lørdag. På Teater Innlandet scene. Søndag i Gjøvik kultursenter. Og så ut på en lengre runde i september.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke