buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
FORNØYD: Magne Rugsveen ved museet på Domkirkeodden i Hamar.
FOTO: MIKKEL TORPEN HOKSTAD
 
Museene jubler
Det ble jubel og glede ved alle Annos museumsenheter i Hedmark da statsbudsjettet for 2019 ble lagt fram i dag.

Publisert: 08.okt.2018 14:19
Oppdatert: 08.okt.2018 14:40

- Å få bygget Anno Dokumentasjonssenter med fellesmagasin har vært Annos viktigste strategiske prioritet de siste 8 årene. Det er utrolig gledelig at vi nå blir i stand til å oppbevare Hedmarks rike kulturarv på beste måte for fremtiden, sier administrerende direktør Sven Inge Sunde.

Sunde takker Hedmark fylkeskommune, som allerede i 2016 sikret den regionale andelen av prosjektet ved å bevilge 20 millioner, med intensjon om ytterligere 15 millioner ved fullfinansiering, og selvfølgelig Regjeringen som ved årets bevilgning har innsett alvoret i situasjonen for Hedmarks kulturarv. I tillegg takker han alle kommunene i Hedmark for positive signaler, og kan love følgende:

- Når Anno Dokumentasjonssenter med fellesmagasin er bygget vil vi kunne si at de over 170.000 gjenstandene som inngår i samlingene blir tatt godt vare på.

Dokumentasjonssenteret skal bygges på Glomdalsmuseet i Elverum, og oppføres i massivtre, med klima- og avgasskontroll som sikrer best mulig bevaring av gjenstandene. Massivtre er valgt blant annet fordi det gir god sikring, miljøgevinst gjennom klimanøytral bygningsmasse og stor driftssikkerhet.

Foruten bevilgningen til nasjonale kulturbygg, kan Anno glede seg over følgende i Statsbudsjettet:

·        Generell økning i drifttilskuddet på kr 1,4 mill, noe som tilsvarer 2,2 % og dermed vil dekke pris- og lønnsveksten uten avkorting. 

·        Videreføring av kr 1,85 mill til Anno Norsk skogmuseum gjennom NVEs museumsordning.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat