buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
GÅR BEDRE: HA møtte Rolf Johan Jensen (midten) fra Ridabu på jobb i slutten av januar, da klagestormen til Sirkula var på sitt høyeste. Nå kan renovatøren fortelle om kortere og bedre dager på jobb. Til høyre tilkallingsvikar Alexander Amundsen Kristiansen fra Brumunddal, som er en av flere nyansatte som skal hjelpe til med å skuffe unna søpla. Bak til venstre kommunikasjonssjef Erik Riste.FOTO: TROND LILLEBO
 
Nå er det mindre søppeltrøbbel
Sirkula og RenoNorden har tatt grep. De fleste på Hedmarken får nå hentet søpla til riktig tid, men det er fortsatt avvik.

Publisert: 06.mar.2017 06:42
Oppdatert: 06.mar.2017 06:49

Hamar Arbeiderblad møtte i slutten av januar søppelkjører Rolf Johan Jensen fra Ridabu, på jobb i Hamar sentrum. Da sto man midt i søppelkaoset, og på det meste mottok Sirkula over 200 klager på manglende tømminger om dagen.

Torsdag 2. mars var antall innmeldte avvik nede i 36, og i uke 8 var manglende meldte tømminger totalt under en prosent i alle de fire kommunene på Hedmarken.

– Ja, jøss, det går bedre. Det kan ikke sammenlignes, forteller Rolf Johan Jensen nå.

LES: Nattens utskjelte søppelkjørere

LES: Arbeidstilsynet gransker søppelgigant 

har fått flere folk

RenoNorden har fått massiv kritikk siden oppstarten etter nyttår, og skal nå også granskes av Arbeidstilsynet, etter dokumenterte brudd på Arbeidsmiljøloven og innrømmelse om at det er flere.

Men selskapet har også foretatt grep for å bedre situasjonen.

– Vi har gjort flere tiltak for å få opp effektiviteten og kapasiteten, og få ned timebruken, forteller kommunikasjonssjef Erik Riste.

Flere folk på bilene er et tiltak RenoNorden har i iverksatt for å skuffe unna.

– Noen ruter som før var enmannsbiler, har nå blitt tomannsbiler, opplyser Riste.

– Vi har også folk som kan steppe inn når de faste begynner å nærme seg for mange timer, legger han til.

Alexander begynte fredag

En av de nye som har fått jobb som tilkallingshjelp, er Alexander Amundsen Kristiansen fra Brumunddal. Han hadde første dag på jobb i slutten av februar.

– Jeg jobber hver dag nå, og trives utrolig bra, forteller Kristiansen.

– Det er klart det hjelper å ha en hjelpemann på bilen, fastslår kollega Jensen, som også understreker at sjåførene gjør det de kan for å få søpla unna.

– Vi står i høysetet for å gjøre en god jobb, og vi får faktisk mange gode tilbakemeldinger fra folk der ute, sier sjåføren.

trøblete adresser

Sirkula-direktør Grethe Olsbye bekrefter inntrykket at det nå går bedre.

– Det er noen uker siden vi merket at det roet seg, og at det ikke var så stort press. Men vi sliter fortsatt med noen adresser som har gjentakende problemer, forteller Olsbye.

– Det er flere årsaker til at avvik oppstår. En årsak er at noen tømmepunkter, der dunkene skal stå, som ikke er presise. Vi jobber systematisk med det, så vi skal unngå flere avvik, forteller kommunikasjonssjef Erik Riste

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat