23. okt
NETFLIX: Fra 1. august vil innholet på strømmetjenestene være tilgjengelig utenfor Norge.
 
Nå kan du se favorittseriene dine i utlandet
Fra og med 1. august 2019 kan strømmetjenester ikke lenger blokkere deg når du er på ferie i utlandet.

Publisert: 26.jul.2019 14:22
Oppdatert: 26.jul.2019 14:33

1. august 2019 trer EUs portabilitetsforordning i kraft i Norge, og strømmetjenester som Netflix, HBO og TV2 Sumo kan dermed ikke lenger blokkere nordmenn på ferie i utlandet. Det melder Forbruker Europa på sine nettsider.

– Dette er en gladnyhet for alle film- og serieglade nordmenn, sier Ragnar Wiik, leder av Forbruker Europa.

De aller fleste strømmetjenestene, som Netflix, HBO, Amazon Prime, TV2 Sumo og Viaplay, har for nordmenn vært begrenset til Norge. Det vil si at vi ikke har hatt tilgang til innholdet vårt i utlandet.

– Med EUs nye portabilitetsforordning vil slik sperring av ditt innhold i utlandet være ulovlig. Dette er et svært etterlengtet regelverk, som norske forbrukere kommer til å nyte godt av, sier Wiik.

Regelverket omfatter alle abonnementstjenester du betaler for. En tommelfingerregel kan være at betalingstjenester som krever innlogging vil være omfattet av den nye loven. Regjeringen opplyser imidlertid at tilbydere av gratistjenester, som NRK nett-TV, også har mulighet til å gjøre bruk av regelverket, skriver Forbruker Europa.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke