22. aug
KOMMER: Neste år kan du fått ditt personlige skilt på bilen.
FOTO: NTB Scanpix.
 
Neste år kan du få personlige bilskilt
Et nytt forslag om personlige bilskilt er sendt ut på høring. Om forslaget blir vedtatt, vil man kunne få personlige bilskilt i 2017.

NTB
Publisert: 10.okt.2016 07:43
Oppdatert: 10.okt.2016 07:45

– Bilentusiastene har etterspurt det lenge, og jeg er glad for at det nå sendes på høring forslag om personlige bilskilt i Norge. Et forbud mot personlige bilskilt er unødvendig, og det er gledelig at vi nå snart kan tilby dette, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Forslaget om personlige bilskilt er sendt ut på høring av Vegdirektoratet, og ordningen vil kunne være på plass i løpet av første halvår 2017.

Det foreslås at bileiere vil kunne søke om en personlig bokstav- og tallkombinasjon, som vil kunne bli innvilget for en periode på ti år av gangen, opplyser Samferdselsdepartementet.

Det foreslås enkelte begrensninger, blant annet for å unngå kombinasjoner som kan virke støtende eller upassende. (©NTB)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke