23. okt
NOMINERT: Louse Gjør, gårdbruker og innehaver av gårdsbutikk av «itte rest» mat i Stange vestbygd. Her fotografert på matmessa Grüne woche i Berlin i januar i år. FOTO: Eli J. Haugen
 
Nominert til matpris
Louise Gjør fra Stange vestbygd og Charlotte Mohn Gaustad er blant de nominerte til Innlandets matpris 2016, som skal deles ut på den store matmessa i Vikingskipet.

Publisert: 07.okt.2016 20:08
Oppdatert: 07.okt.2016 20:12

Det er Sparebanken Hedmark og Hedmark Bondelag som står bak kåringen.

Prisen ble første gang delt ut i fjor, og da var det Valborg Alhaug med sine regnbuegulrøtter som vant. En jury sammensatt at banken og bondelaget har vurdert 24 innkomne forslag til årets kåring, og de har nominert følende fire kandidater: Rørosmat, Helen Davey fra Solør i Våler som produserer økologisk pultost, gårdbruker Louise Gjør fra Stange Vestbygd og kokk Charlotte Mohn Gaustad fra Hamar.

Nå åpner Sparebanken Hedmark for at folk kan stemme fram vinneren. Prisen er på 25.000 kroner, og skal deles ut under matmessa Midt i matfatet i Vikingskipet 23. oktober.

Statuttene for prisen tilsier at kandidatene skal oppfylle en eller flere av disse kriteriene; fremme mat og landbruket på en positiv måte, er nyskapende, framtidsrettet og viser innovasjonsevne, er en god ambassadør og bidrar til økt optimisme og rekruttering i næringen og har forankring i Innlandet med fokus på lokalprodusert mat.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
NOMINERT: Charlotte Mohn Gaustad. FOTO: TROND LILLEBO
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke