26. apr
 
Solberg og Støre kommer til Tangen når Odvar Nordli bisettes
19. januar bisettes den tidligere statsministeren i hjembygda. Jonas Gahr Støre, Erna Solberg og en rekke andre gjester vil være til stede.

Publisert: 11.jan.2018 15:25
Oppdatert: 11.jan.2018 15:31

Ap-politikeren Odvar Nordli gikk bort 9. januar, 90 år gammel. Torsdag ble det kjent at bisettelsen av den tidligere statsministeren vil finne sted i Tangen kirke, fredag 19. januar klokken 13.

Overfor HA bekrefter Bjørn Jarle Røberg-Larsen, partisekretær i Hedmark Arbeiderparti, at blant andre partileder Jonas Gahr Støre og Hedmark Ap-leder Knut Storberget vil delta under seremonien. Etter all sannsynlighet vil også fylkesmann Sigbjørn Johnsen og Stange-ordfører Nils A. Røhne være blant de mange som tar turen til Tangen for å ta farvel med den høyt respekterte Ap-bautaen.

Minneord fra partilederen

Støre skal holde minnetalen for Nordli i kirka. Utover dette innslaget er det endelige programmet ennå ikke bestemt.

Hedmark Ap samarbeider nå med Statsministerens kontor og Nordlis familie for å organisere bisettelsen.

Røberg-Larsen forteller at det også vil bli holdt et minnesamvær etter bisettelsen. I utgangspunktet ønsket man å benytte Tangen samfunnshus, en bygning som Nordli selv hadde et forhold til etter utallige 1. mai-arrangementer, men samfunnshuset er for tiden stengt grunnet oppussing.

– Vi ser nå etter andre løsninger, sier Røberg-Larsen.

Tangen menighetshus, Stange menighetssenter eller Tingvold er noen av alternativene som kan være aktuelle.

– Hvordan blir det å komme inn i ei fullsatt kirke og delta i bisettelsen til en så markant mann?

– Odvar har betydd så mye at det er viktig å gi ham en verdig avskjed. Uavhengig av politisk ståsted er Odvar en mann folk har respektert for det han har gjort og stått for, sier Røberg-Larsen.

– Blir det plass til «vanlige» folk i kirka, eller vil politikerne fylle alle benkene?

– Det skal absolutt være mulig for vanlige folk å delta. Odvar hadde et stort engasjement for arbeiderne og hverdagssliterne, så det hadde vært veldig rart om de ikke skulle få være med.

Erna Solberg stiller opp

Tors­dag var Høyres Erna Solberg på veg til­ba­ke over At­lan­ter­ha­vet et­ter å ha be­søkt USAs pre­si­dent Do­nald Trump i Det hvite hus i Washington D.C.

Kom­mu­ni­ka­sjons­råd­gi­ver Ar­vid Sam­land ved Stats­mi­nis­te­rens kon­tor (SMK) i Oslo be­kref­ter at stats­mi­nis­te­ren vil være til ste­de i Nordlis bi­set­tel­se. Sam­land for­tel­ler at Solberg selv­sagt vil pri­ori­te­re å rei­se til Tangen kir­ke den­ne et­ter­mid­da­gen.

Ons­dag ble det kjent at sta­ten tar reg­nin­gen for bi­set­tel­sen. Det be­tyr li­ke­vel ikke at sta­ten også be­stem­mer inn­hol­det.

– Vi dek­ker kost­na­de­ne, men fa­mi­li­en be­stem­mer hva de øns­ker av inn­hold og ta­ler. Vi har tett kon­takt med fa­mi­li­en og be­gra­vel­ses­by­rå­et, sier Sam­land.

– Hvor­dan iva­re­tas sik­ker­he­ten rundt stats­mi­nis­te­ren og even­tu­el­le and­re pro­mi­nen­te gjes­ter?

– Det er po­li­ti­et som tar seg av sik­ker­he­ten og som even­tu­elt må sva­re på det­te, av­slut­ter Sam­land.

Slottet avventer

Torsdag ettermiddag var HA i kontakt med assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen ved Det kongelige hoff.

Gjeruldsen kunne da opplyse at Slottet nettopp hadde blitt informert om datoen for bisettelsen, og at de ennå ikke hadde rukket å avgjøre hvorvidt noen av de kongelige kommer til å delta på seremonien.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.