18. aug
Norli-kjeden tar over ansvaret for Gravdahl-butikken på Maxi. De ansatte, med blant andre Gro Sættem (t.v.) og Sissel Krohg, fortsetter i butikken. FOTO: Asgeir Høimoen
 
Norli tar over Gravdahl på Maxi
Norli-kjeden tar over Gravdahls butikk på Maxi.

Publisert: 03.nov.2016 18:43
Oppdatert: 03.nov.2016 18:44

Gravdahl har samarbeidet med Norli Libris i 14 år. Nå overlater de hele ansvaret for Gravdahl-butikken på Maxi til kjeden som har 115 butikker ved utgangen av dette året. 

I vinter døde Anne Bjørg Røed som eide og drev Gravdahl i 23 år. Hun testamenterte to millioner kroner til å opprette "Anne Bjørg Røeds Stiftelse". I vedtektene til stiftelsen er det fastsatt at midlene skal virke for opprettholdelse og utbredelse av litteratur og kultur. 

For å videreføre Røeds innsats for litteratur og kultur, har Gravdahl nå forsterket og forlenget samarbeidsavtalen med Norli. I den forbindelse gir de altså ansvaret for butikken på Maxi til Norli. 

- Vi har et veldig tett og godt samarbeid med Norli, og har hatt det i lang tid. De tar over ansvaret på Maxi fra 1. januar. De er veldig gode på senterbutikker, sier Grethe Bakke, som er daglig leder i Gravdahl. 

Satser i sentrum

Gravdahl-butikkene i Torggata i Hamar og i Storgata i Lillehammer består, og der vil de fortsette å satse.

- Dette gir oss større muligheter til å satse på de butikkene, sier Bakke.

I tillegg til å satse ytterligere på formidling av litteratur og kultur i disse butikkene, vil de også gjøre investeringer i butikken i Torggata i Hamar.

- Vi vil freshe opp lokalene litt, og gjøre oss mer synlige. Gårdeier har gjort litt allerede, og vi skal prøve å få ordnet opp rundt oss, både inne og ute, sier Bakke, og legger til at de kommer til å ha fokus på enda flere arrangementer i butikkene.

Hun legger ikke skjul på at de i Hamar sentrum har merket kundeforflytningen til CC Stadion, men Bakke har allikevel stor tro på sentrum. 

- Jeg tror det vi nå gjør styrker mulighetene våre i sentrum. Jeg er helt overbevist om at folk kommer tilbake til sentrum snart, avslutter hun. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke