buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
SMÅFRISKT: I Folldal ble det målt rekordkalde 5,1 minusgrader i august. FOTO: NTB scanpix
 
Ny kulderekord i Hedmark
Temperaturen har vært nær normalen over hele landet i august. Men på en enkeltmåling i Folldal ble det målt -5,1 grader, som er ny kulderekord på denne tiden.

NTB
Publisert: 01.sep.2017 14:51
Oppdatert: 01.sep.2017 14:59

Snittemperaturen lå nær normalen i hele landet, men noen steder på Vestlandet og kysten av Trøndelag ble det målt avvik på 1-1,5 grader, ifølge Meteorologisk institutt.

Varmest var det ved Færder Fyr i Vestfold, hvor det ble målt en snittemperatur på 16,4 grader, etterfulgt av Strømtangen fyr i Østfold (16,2 grader) og Drammen i Buskerud og Svenner fyr i Vestfold (16,0).

Kaldest var det på Juvasshøe i Oppland (2,8 grader i snitt), Gaustatoppen i Telemark (3,3 grader) og Spørteggbu i Sogn og Fjordane (4,0 grader).

Den høyeste målingen i landet var på 25,9 grader (10. august i Lier i Buskerud). Vi må tilbake til 1998 for å finne en lavere verdi for månedens høyeste temperatur i august (25,7 grader i Sauda i Rogaland).

27. august ble det satt ny kulderekord for Hedmark i august. Da var det -5,1 grader på målestasjonen Folldal – Fredheim.

Månedsnedbøren var 130 prosent av normalen.

– Relativt mest nedbør fikk enkelte stasjoner i Akershus og Oslo med 225–275 prosent av normalen. Flere stasjoner på Vestlandet fikk 50–75 prosent av den normale nedbøren, opplyser Meteorologisk institutt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat