buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Nye regler skal sikre et trafikksikkert loppemarked
Statens vegvesen, Hamar kommune og loppesjef Linn Byberg er enige om nye regler for loppemarkedet i Strandgata, som arrangeres på søndag.

Publisert: 08.aug.2018 16:53
Oppdatert: 08.aug.2018 19:01

Onsdag sendte Statens vegvesen ut en pressemelding vedrørende søndagens loppemarked i Strandgata. Vedlagt var et kart som viste soner for hvor folk kan stille seg opp med boder og ikke.

På kartet kunne det se ut som om det var totalforbud mot å stille seg opp med boder på begge sider av Strandgata samt langs gangstien som går langs det store staudebedet langs jernbanen.

Misvisende kart

I så fall hadde det blitt lite loppestemning igjen på søndag. Grunnlegger av loppemarkedet Linn Byberg sier til HA at kartet et litt misvisende.

– Folk kan stå på nordsiden av Strandgata langs husveggen i en bredde på to meter. Utenfor der må det være gangsone for fotgjengere. Fortauet i Strandgata er veldig bredt, så dette kommer til å gå helt fint, sier Byberg.

Hun har fått en mengde med henvendelser etter pressemeldingen.

Aha-rigging

Akkurat kommende søndag vil det ikke gå busser i Strandgata. Det skyldes den forestående Aha-konserten og riggingen til den. På de resterende loppemarkedene i høst skal bussene gå i Strandgata som vanlig.

Strandgata vil være åpen for biltrafikk som vanlig søndag, men i og med den nevnte riggingen vil strekningen foran Basarbygningen være stengt bort til Tapasrestauranten.

Parken

I Strandgateparken kan folk stå med bodene sine på alle gressflater.

– Vi har gjennomført denne organiseringen to ganger, og det har fungert fint. Det fører til at det blir flere boder i Strandgateparken, og der er det veldig god stemning, sier Byberg.

– Kommer til mange til søndagens loppemarked?

– Jeg får mange henvendelser fra folk som vil komme, så jeg tror det blir et bra oppmøte. Det er viktig at trafikksikkerheten blir godt ivaretatt, sier Byberg.

Tidligere loppemarkeder har samlet flere tusen mennesker fra et stort omland til Hamar.

KUNNE VÆRT TYDELIGERE

Planlegger Stig Floberghagen i Statens vegvesen opplyser at kartet vegvesenet har sendt ut viser at det ikke kan plasseres boder og andre hindre på fortau vist med rødt.

- På nordsiden er det vist noe areal i blått inntil vegglivet. Der kan boder og plasseres. Vi er enige i at kartet kunne vært enda tydeligere med de blå områdene/ mulighetsrommet på fortauet på nordsiden. På  sørsiden tilsvarende blått i parken ut mot fortauet og gruset gjennomgående turveg/ fortau. Føringene er utarbeidet i fellesskap Statens vegvesen, kommunen og initiativtaker Byberg. Føringene gis med hensyn til fremkommeligheten og tilgjengeligheten til alle trafikanter som ferdes i Strandgata, spesielt myke og trafikanter med spesielle behov ( universell utforming). Vi vil forbedre kartet til senere hvis det viser seg nødvendig, opplyser Floberghagen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat