23. okt
6.000 kvadratmeter: Dette kan bli den nye ungdomsskolen ved Stangehallen. Skolen planlegges for 450 elever. Gymfasiliteter dekkes gjennom sambruk med Stangehallen.
 
Nye Stange u-skole tidligst ferdig i 2021
De folkevalgte i Stange avklarer trolig innen sommeren bygging av ny ungdomsskole til cirka 230 millioner kroner ved Stangehallen og Stange videregående.

Publisert: 14.jan.2018 16:37
Oppdatert: 14.jan.2018 16:48

Eiendomssjef Bjørn Lunstøeng sier valget står mellom en utvidelse og ombygging av nåværende Stange ungdomsskole for å huse elevene fra Romedal ungdomsskole eller satse på et nybygg på 6.000 kvadratmeter ved Stangehallen.

En ombygging av eksisterende ungdomsskole omfatter bygging av gymsal. Totalarealet for dette skolebygget blir 6.700 kvadratmeter.

Nå har hamararkitektene Anderssen + Fremming AS utarbeidet et skisseforslag for de to modellene.

– Dette er kjempespennende, men jeg må være nøytral. Skissen viser imidlertid eksempel på hvordan den nye skolen ved Stangehallen kan bli en femparallell skole med plass til 450 elever, kalkulert til cirka 220–230 millioner kroner, sier Lunstøeng.

Felles ungdomsskole

22. mars 2017 vedtok kommunestyret at Stange ungdomsskole og Romedal ungdomsskole slås sammen og lokaliseres til Stange. Rådmannen ble bedt om raskt å utrede og komme med forslag til etterbruken av Romedal ungdomsskole og fortsatt bruk av svømmehallen til skoleformål og fortsatt bruk av Romedal skole til kulturformål. I etterkant ba stangepolitikerne se på muligheten for å bygge en helt ny ungdomsskole ved Stangehallen. I det nye skisseforslaget er skolebygget som måler 24,4 x 108,3 meter, plassert ved parkeringsplassen til Stange videregående mot gang- og sykkelstien i Ljøstadvegen.

– Når vil en ny ungdomsskole ved Stangehallen være ferdig?

– Det avhenger selvsagt når politiske vedtak fattes, men la oss si vi får en avklaring før sommeren. Fra en politisk sluttbehandling går det et lite år før anbudsunderlag er utarbeidet. Med halvannet års byggetid. Oppstart kan kanskje skje tidligst sommer 2019 og bygget stå ferdig i 2021.

Brakkerigg i byggeperiode

Etter det HA erfarer vil et vedtak om å bygge ny ungdomsskole, bety færrest ulemper for elever og lærere. Dersom dagens ungdomsskole skal ombygges, trengs midlertidige skolelokaler i form av brakkerigg i byggeperioden. Dersom nyskole velges, kan skoledrift være som i dag inntil begge ungdomsskolene flytter inn i nybygg.

Eiendomssjefen legger ikke skjul på at det er en fascinerende tanke å ha sambruk med Stangehallen og Stange videregående.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
NYTT KONSEPT: Eiendomssjef Bjørn Lunstøeng mener skoleutbyggingen vil gi et stort løft for kommunen.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke