26. apr
NÆRMILJØLISTA: Den nye bygdelistas far, Tore Ketil Stårvik, har fått med seg et sterkt team. FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Ny politisk liste fra Ottestad i 2019
Nå er det klart. Velgerne får enda en bygdeliste i Stange til kommunevalget 2019. Arbeidstittelen var Ottestadlista, det endelige navnet blir Nærmiljølista Ottestad. Det bekrefter initiativtaker Tore Ketil Stårvik.

Publisert: 07.nov.2017 16:48
Oppdatert: 08.nov.2017 15:18

For å kunne stille til kommunevalget i 2019 må lista ha underskrifter fra minimum 300 personer. Innsamlingen av underskrifter starter i god tid før registreringsfristen, sier Stårvik.

Styre på sju medlemmer

Interimsstyret i Nærmiljølista Ottestad består av sju personer.

Disse er:

• Øystein Bakken Vold, gründer/selvstendig næringsdrivende.

• Magne Kippersund, lærer Stange videregående.

• Per Emil Granmorken, enhetsleder Norsk Tipping.

• Paal Ravnaas, redaksjonssjef Forsvarets Forum.

• Erik Schriver, uføretrygdet og Ottestad idrettslag.

• Tore Ketil Stårvik, HV-sjef.

• Tor Syversen, avdelingsleder Hedmark fylkeskommune.

– Vi er en gruppe i interimsstyret som samarbeider veldig bra.

– Hvorfor har dere gått vekk fra navnet Ottestadlista, Stårvik?

– Vi føler at Nærmiljølista identifiserer mer det vi ønsker å ha fokus på. Det blir nå listas offisielle navn. I løpet av våren skal vi altså samle 300 underskrifter. Til høsten blir det konstituerende årsmøte og senere står nominasjonen på møteplanen. Jeg forventer at lista er klar i løpet av neste vinter. Hovedsakene blir fokus på nærmiljø og oppvekst, skole, eldreomsorg, ja alt det vi er opptatt av i vårt miljø. Aktiviteter for unge og gamle i kommunen er viktig. Vi ønsker en skole med kvalitet og god, planlagt utvikling av Ottestad som for eksempel infrastruktur som gang- og sykkelstier, påpeker Stårvik.

Skolestruktur

Interimsstyret har allerede markert seg og sendt åpent brev til kommunen i forbindelse med formannskapets behandling av skolestruktur i Ottestad. Interimsstyret i Nærmiljølista er ikke komfortabel med at lokalmiljøet overkjøres uten mulighet til å uttale seg. De er sterkt skeptisk til en utbygging av bare Hoberg til en enda større skole. Nærmiljølista etterlyser en demokratisk prosess om skolestruktur.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.