23. okt
Illustrasjon: Stian Svalheim/arkitekt
 
Ønsker å bygge dette for å signalisere det grønne skiftet i Hamar
Nordbolig vant konkurransen om opsjonsavtale ved Fougner Lundhs plass.

Publisert: 20.des.2017 15:00
Oppdatert: 20.des.2017 14:59

Hamar kommune utlyste i høst en konkurranse om bærekraftig bygging i tråd med det grønne skiftet på Fougner Lundhs plass.

Nå er vinneren kåret.

Les også: Protesterer mot nybygg på Fougner Lundhs plass

Nordbolig vant konkurransen og dermed en opsjonsavtale der intensjonen er å skape et signalbygg som gjenspeiler det grønne skiftet på Fougner Lundhs plass i Hamar senrum.

- Vår idé om et bærekraftig sentrumsbygg kom etter et lunchseminar i Hamar kommune`s regi. Byggebransjen ble utfordret til å vise Hamar kommune hva som kunne være et grønt fyrtårnprosjekt i kommunen, forteller Terje Hubred, Eiendomsutvikler i Nordbolig, i en pressemelding.

Det er arkitekt Stian Svalheim som har tegnet illustrasjonen du ser øverst som kan bli en realitet i Hamar.

I rådmannens vurdering står følgende:

"Nordbolig har levert et gjennomarbeidet prosjekt, både tegning og beskrivelse. Alt ble levert innenfor opprinnelig tidsfrist. Forutsetningene om innovative løsninger innen miljø og materialvalg er besvart på en omfattende måte. Materialvalg er spesielt fremhevet; massivtre. Bygget er nyskapende og spennende. Det oppleves således som et både innovativt og identitetsskapende prosjekt som kan bli et positivt bidrag til byutviklingen".

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke