25. apr
STINN BRAKKE: Spørsmålet om kutt i eiendomsskatt blir et hett tema i budsjettprosessen før jul. Sosiale medier koker og det kan ventes fullsatt kommunestyresal før jul, slik det var under behandlingen av skolesaken i mars. FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Opposisjonen har sprukket
Opposisjonen i Stange møttes for å enes om å få ned eiendomsskatten. Resultatet er blitt skittkasting.

Publisert: 24.nov.2017 06:36
Oppdatert: 24.nov.2017 07:04

Forrige tirsdag møttes alle opposisjonspartiene i Stange kommunestyre i et forsøk på å bli enige om et fellesforslag. Nå hevder Truls Gihlemoen, leder i Stange Frp, at Sp og gruppeleder Aasa Gjestvang tar all ære for å fronte denne saken og skal sole seg i glansen.

– Dette er ikke troverdig Jeg føler Sp gjør alt de kan for å ødelegge. Mange som var til stede på fellesmøtet fikk kaffekoppen i vrangstrupen da de leste HA torsdag morgen. Vi var iallfall ikke enige om at Gjestvang skulle kjøre sololøp, men det er det tydelig at hun vil. Det var Høyre som tok initiativ til møtet, sier en oppgitt Gihlemoen.

Gjestvang forundret

– Vi kunne kanskje ventet denne reaksjonen, men dette er utrolig. Sp har hatt reduksjon av eiendomsskatt på agendaen lenge. Gihlemoen ble invitert til å være med på vårt forslag, det var ikke bra nok for Frp. Gihlemoen ville lage et eget forslag. Jeg ønsker ikke å delta på verbale basketak med Frp, sier Aasa Gjestvang.

– Hvordan reagerer du på Gihlemoens utsagn?

– Dette er ikke min virkelighetsforståelse og man bør holde seg til sannheten. For Sp er det viktig å få redusert eiendomsskatten.

Gihlemoen sier en samlet opposisjon ble enige om at de i fellesskap skulle komme med et utspill med krav om redusert eiendomsskatt.

– Vi skulle vente til rådmannens budsjettutkast onsdag for å kunne angi nøyaktig sats i utkastet. For oss som var med på møtet, er det spesielt at ett parti tar æren. Resten av opposisjonen skal møtes senere for å se om vi kan komme til enighet. Opposisjonen tror vi kan få mest gjennomslag for vår politikk hvis vi greier å stå samlet og enes om mest mulig politikk, sier han.

Røhne skeptisk

Ordfører Nils A. Røhne sier hans mening er at politikerne først og fremst må stå ved det de har lovet, nemlig at kommunestyret ikke må høyne eiendomsskatten.

– Er det en riktig prioritering å endre på eiendomsskatten nå?

– Nei, Stange står foran mange og viktige oppgaver. Budsjettdebatten dreier seg blant annet om forholdet mellom forventninger og behov på den ene side og hva vi ut fra en politisk vurdering vil prioritere. Jeg tror det er noe annet enn å gi noen hundrelapper i mindre eiendomsskatt vi trenger å prioritere, slik jeg kjenner behovet, sier Røhne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.