21. jun
POLITIHELIKOPTERET: Fløy superspor til Oslo fredag.
 
Politiet fløy superspor i Janne-saken til Oslo med helikopter
Noen timer ut i ransakingen av Janne Jemtlands bolig fant politiet et spor som var så avgjørende at det ble fløyet til Oslo med helikopter.

Publisert: 13.jan.2018 01:30
Oppdatert: 13.jan.2018 08:34

Da politiet snakket om pågripelsen av Janne Jemtlands ektemann sent fredag kveld, ønsket de ikke å kommentere hva som førte til et gjennombrudd i saken. Men HA kan avsløre at politiet gjorde et superinteressant funn som det ble satt store ressurser inn på å få analysert raskt.

FANT SUPERSPOR

Da politiet kom til Jemtlands bolig med Kripos og krimteknikere fra Innlandet politidistrikt like etter klokka 11 fredag formiddag, satte de i gang med en omfattende krimteknisk undersøkelse.

Under påskudd som en tredjemannsransaking, siden ektemannen ikke var siktet enda, gikk krimteknikerne til verket med kjent nøyaktighet og nitidighet.

FLØYET TIL OSLO

Det hastet med å få analysert funnet politiet hadde gjort. HA får opplyst at supersporet ble fløyet til Oslo og analyset. Bare få timer etter ble Janne Jemtlands ektemann pågrepet uten dramatikk i Brumunddal sentrum.

Politiet ønsket fredag kveld ikke å kommentere noe rundt konkrete funn under ransakingen, ut over at pågripelsen bunner i funn politiet gjorde i boligen og som kan knytte mannen til å ha drept den 36 år gamle tobarnsmoren.

Tidligere i saken har politiet i Ringsaker kjørt til Oslo for å få DNA-analysert blodspor som har vist seg å tilhøre Janne Jemtland. Det kan ikke utelukkes at det var et nytt blodfunn som ble analysert av politiet fredag ettermiddag som utløste pågripelsen av ektemannen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.