23. okt
Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 
Politiet i Innlandet undersøker egne våpensamlere
Politiet undersøker våpensamlere i egne rekker i Hedmark og Oppland etter at det ble avdekket at flere var innvilget våpensamlerstatus på feil grunnlag.

NTB
Publisert: 22.nov.2017 07:42
Oppdatert: 22.nov.2017 07:44

En av lederne i Innlandet politidistrikt, Johan Martin Welhaven, er innvilget status som våpensamler på feil grunnlag, skriver NRK Hedmark og Oppland.

– Det er to andre ansatte i politidistriktet som har fått den uriktige samlerstatusen samtidig med Welhaven, sier politimester Johan Brekke til kanalen.

De to må nå levere inn våpen de har fått basert på uriktig status, ifølge NRK Hedmark og Oppland.

Welhaven, som samler på våpen som er brukt av norsk politi etter 1871, har søkt om status som våpensamler og fått søknaden innvilget. Han er imidlertid ikke medlem i Norsk Våpenhistorisk selskap, som er ett av kriteriene for å bli våpensamler, og søknaden er dermed innvilget på feil grunnlag.

De to andre ansatte skal ha fått innvilget sine søknader på samme feilaktige grunnlag.

Politiet kommer til å gjøre en grundig gjennomgang av alle våpensamlere i de to fylkene for å undersøke om de har de rette tillatelsene på plass.

(©NTB)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke